ahn yohng hah sae yo!



Ljusa Chinos - Wu Dao Kou
Väska - Wu Dao Kou
T-shirt - Shenzhen
Skjorta - Ya shou Market


Hej! Har varit grymt illa på uppdatera! Men det har bara inte funnits tid, senaste dagarna har spenderats med min härliga lilla "gourmet club". Vi har i stort sätt käkat ute varje dag denna veckan och testat allt möjligt :P Och självklart så har kameran hängt med mig, så förväntar er en massvis med bilder vid ett senare tillfälle!
På söndag ska jag besöka Summer Palace med ett gäng klasskamrater, det ska bli riktigt kul!

Har nu skrivit upp mig på en 2:a klass, så detta innebär dubbel studering :P Den andra klassen jag skrivit upp mig på var en klass på en ganska "hög" nivå, folket i den gruppen talar bra kinesiska jämfört med mig och man får kämpa på lektionerna för att hänga med när alla pratar. Men det är kul! Lite utmaning och det pushar mig mer till att plugga mer, och det behövs verkligen om man vill hänga med på lektionen :)






Le marquis "Chocolate Spongecake"

Feilong och jag fick för oss att göra en chokladkaka, men inte vilken chokladkaka som helst......Le Marquis på franska, eller Chocolate Spongecake på engelska :) Så det blev en Le Marquis, fylld med buttercream med smak av kaffe och en mörkchoklad icing som överdrag. All choklad vi använde oss utav var Lindt choklad.

Inte för att vara kaxig, men det blev en jävligt bra kaka för att vara första gången och vi hade ingen elvisp heller. Så allting vispades för hand, det var lätt värt det :)



Yummie!!!

Ganges Indian Restaurant with the Gourmet club

Första intrycket du får utav Ganges är att det är litet, väldigt litet. Du kliver innanför dörren och märker att du står ett litet litet rum fyllt med gäster som sitter vid sina bord längs väggarna, det är mysigt. Vi går igenom gången mellan borden till det 2:a rummet(finns 3) där vi har vårat bord. Där sätter vi oss ned och det är lite trångt, men absolut inte på ett negativt sätt, cozy är det rätta ordet.

Väl där möts vi av restaurangens manager där han hälsar oss välkommna och frågar oss vad vi vill beställa. Maten vi beställde var verkligen extraordinär, jag har aldrig ätiti "riktig" indisk mat, men detta oj oj, det var mäktigt, varje rätt såg så litet ut, men wow så mättande. Och all Naan bröd med vitlökssmör som man dippar och äter med alla rätter, gudomligt! Man verkligen försvann för ett tag under tiden man var där, det kändes inte längre som Peking, inte längre som Kina. Den Indiska atmosfären och känslan fanns verkligen där! Ett annat plus är att detta ställe har Take-away :D


Beijings lilla "gourmet club", vi delar samma passion, nämligen ÄTA

Från vänster, Ayoung (Korea), Alina (Tyskland/Mongoliet) och Kartika (Tyskland/Indonesien).

Såhär hungriga var vi!

Rosélassie - gjord på bla ros extrakt

Mango Lassie
- givetvis

Chicken Shahi Korma - Benfri kyckling kokt i tjock cashewnöts currysås, med ananas.

Glömt bort namnet :S, Men det är en spicy curry med kyckling, cashewnötter och exotiska frukter

Ayoung och Alina i högsta hugg!


Butter Chicken - Benfri kyckling kokt i smör och krämig sås med tomater och vitlök.

Food Passion!


Vegitarisk rätt, ost med spenat curry.

Naan bread med vitlöks smör


Denna veckan har det planerats, Koreansk BBQ, hotpot med klubben, I cannot wait! :P

Dinner at home

Vi hade en liten bjudning hemma, jag och syster stod i köket och här blev resultatet, emmys lilla kyckling invention :)


Kyckling fylld, med cream cheese och soltorkade tomater, klyftpotatis med vitlökssmak, serverat med Rosé pepparsås och en grön sallad.



Early morning at the open market

Lämna min kära syster vid xinyuanli open market och detta är resultatet......Maten som du hittar i xinyuanli open market är färskt.

Färska kryddor så som: timjam, thailänsk basilkia, italiensk basilika, vitenamesiska bladkryddor, citrongräs.

Bland kött och fisk blev det: oxfileer, fläskfileer, lax, norska räkor, tiger räkor, kyckling fileer, köttben för buljonger. Även köptes pinjenötter till egengjord pesto i nära framtiden. Pasta, kantonesisk korv, wonton pasta, advocado, jordgubbar m.m

Allting gick endast på 650kr och allt är topp färskt :D


Cheese cake someone?!

Hemma gjord cheesecake, med citronsmak och pepparkaks botten.

Cheese cake med pepparkaks botten, underbart!

Hej! Varit ganska frånvarande nu på sista tiden! Jag har hittat mitt folk, jag och några från klassen har skapat vår egen lilla "gourmet" klubb. Vår största passion är att äta, och det är just vad jag har gjort de senaste dagarna :P Underbara människor som älskar mat, vi sitter och pratar mat, äter mat för att sedan gå till cafér för att fika, massa fika......

Igår träffade vi en gammal bekant till familjen nämligen Patrik Tang, hans son Dylan, fru och hennes kusin. Vi hade middag på en fancy restaurang och åt bland annat "Beijing Duck". :D
Det var en riktigt trevlig middag och det var kul att träffa Patrik igen!

Lunch at Hatsune

Vi besökte Sanlitun under lunchen förra året och besökte en jätte känd sushi restaurang, Hatsune. Deras lunch menyer är de bästa och det finns en stor meny med massa olika variationer utav meals. Inredningen och atmosfären var riktigt autentisk med härlig musik i bakgrunden. Maten var av hög kvalité och servicen var riktigt bra. Hatsune är ett ställe du måste besöka om du gillar japanskt!







Miso soppa


Bento box med grillad oxfilé med wokade grönsaker, en sallad med supergod dressing, tempura och grillad fisk.



Dagens Outfit!


Svarta byxor - Wu Dao Kou
Striped shirt - MQ
Cardigan - Wu Dao Kou
Halsband - chicy.se
Väska - 2nd hand syster


Hej! Har i stort sett pluggat hela dagen efter skolan, det är faktiskt ganska roligt när man tänker efter, kinesiskan har massor och åter massor med tecken, det är nästan en oändlig resa om man ska försöka lära sig alla. Det är dock inte mitt mål, men studerat tecken är vad som har spenderats under dagen. Funderar på att eventuellt skriva upp mig på ännu en kurs i skolan, det innebär att det blir dubbel pluggning, men det är ju lite därför jag är här :P


Latest Bought




Ett par nya chinos med detaljer baktill och runt fickorna

Vad är egentligen Dim Sum?

Att avnjuta en kopp te på sättet kineserna gör impar på mig. Inget alls likt det västlänska viset där vi oftast med hast doppar en tepåse i en kopp med kokad vatten.

"Dim Sum" (på kantonesiska) eller "Dian Xin" (på mandarin) är en term att lägga i minnet om man är te älskare. Termen har sitt ursprung från södra delen av Kina och betyder "små hjärtan", i mer mening av mini tilltugg. Dessa små skatter går perfekt ihop med teet som serveras (oftast kan man välja bland: Jasminte, Oolongte, Grönte och Puerte). Mer om te kommer vid ett senare tillfälle! (I promise).

I södra Kina hittar man vid alla gator och hörn någon sorts av "dim sum-ställen". Förr när människorna hade mer tid (inte arbeta på samma sätt och så låååånga timmar som nu) kunde man avnjuta teet med dess små skatter i fler timmar. Man kunde ofta se gäster sitta med en tidning i handen och samtdigt se andra gäster tända på sina rökpipor, gäster som njuter av fågelsång från deras bärbara fågelburar var också en mycket vanlig syn, åh...vilken atmosfär det måste ha varit! En sak till som var mycket mer vanligt från förr är att man redan precis efter gryningen besöker dessa ställen. Om en hel familj skulle gå och äta dim sum är det oftast mor/farföräldrarna som redan vid sex sju tiden på morgonen paxar bord för hela familjen, är man liiiite sent ute riskerar man att få stå i långa köer och vänta på att ett bord ska bli tomt.

I dagens Kina är tedrickandet kanske inte längre på samma sätt, titta bara på oss. Vi besöker stället efter två på eftermiddagen, istället för en tidning eller en fågelbur i handen sitter jag med en iphone och en systemkamera. Det positiva med att gå på eftermiddagen är 30% rabatt på all dim sum, hell yeah! Här har ni bilder på hur VI avnjuter eftermiddags te på ett modernt kinesiskt vis.   


Vegitarisk variant av ångkokta bullar


Feilong och Emmy beställer från menyn


Shanghais "siiu loong baao", kinesiskt ångade köttknyten

Smördegs rullar med köttfyllning

Felix kikar efter vegitariska varianter


"Haa Gaaou" - Räk dumplings

"Cha Siu Bao" - Ångkokta bullar med kantonesisk köttfyllning

Förväntansfull!

Vegitarisk rätt á la tofu


Fried Pigeons - riktigt saftigt goda, galet...

Restauragen hade ett majestätiskt tak...

"Siiu Maai"- Kantonesiskt ångade köttknyten

Ångkokta köttknyten med räkor, kött och massa fräsha kryddor


Egg tarts - godast hittils!

Dessert bestående utav en mango pudding.

En mycket belåten Dennis klev ut ur restauragen den dagen, mycket belåten.

Latest Bought




En vinröd design tröja med stickad grå luva :)

Dagens outfit




Kofta - H&M
Chinos - Carlings
Halsband - chicy.se
Glasögon - Wu Dao Kou
Vinröd halsduk - Wu Dao Kou

Shopping combined with afternoon tea

Idag blir det shopping med kära syster! Det inplaneras en 3-4 timmars shopping runda, för att sedan ta oss till en riktigt härlig restaurang för att äta dricka "afternoon tea" och äta massa dumplings och för min del massvis med Egg Tarts! :D

Dont worry! I wont get sick again, this time! ;)


En vegitarisk pasta vi åt i fredags. En aubergine och tomat baserad sås och så självklart vitlöks bröd! :)

A Colourfull Mind




Dagens färgglada outfit:
Chinos - Carlings
Skjorta - H&M
Cardigan- H&M
T-shirt - Stayhard
Väska syster
(Lite kul att dagens outfit innehöll 100% kläder från sverige)

Hej! Ikväll blir att fira min första friska helg sen 2 veckor tillbaka :D Vi ska ut och äta är det bestämt, vart vet jag inte riktigt ännu :P Men det lutar sig nog mot antingen, Thai, koreansk eller japanskt! Denna helgen kommer bara bestå utav ätande, vi ska äta dumplings brunch på söndag och imorgon ska vi tillbaka till Crow's nest för att återuppta matchen mot den gigantiska pizzan! Jag är taggad och matsugen som tusan! :P

Blueberry & Vanilla Cake

Jenka! Kul att du har hittat tillbaka! :D

Vi spelade
Bild från i somras, vi hade en liten avskedsmiddag hemma hos Jenkas mormor, mycket trevligt!

Fondue at home

Såhär ser det ut när vi har fondue hemma, soppan i grytan är lång kokt på kyckling sedan dagen innan för en ultimat buljong soppa. Till det hade vi en massa tillbehör såsom, nöt och lammkött, fiskbullar, tofu, massa svamp, grönsaker och nudlar. Jag gillar middagar där man sitter och tillagar maten vid bordet, samtidigt som man sitter och äter tillsammans, såsom fondue och koreansk BBQ. :)




Kööött!

Dagens Outfit~~~

Strålande väder här i Beijing! Solen skiner och vädret är underbart! Felix har precis anlänt och ikväll blir det att äta vegitariskt! Bilder på vad som kommer att tillagas visas upp senare! :)

Dagens uppgift blir att stor städa lägenheten och redigera lite matbilder har en massa som jag inte hunnit med ännu!




Världens underbaraste "kostym"-byxor, striped shirt från MQ och en enkel grå cardigan - H&M
Halsband köpt från www.chicy.se( har blivit sjukt addicted till "korshalsband).
Väskan är min kära systers, som jag lånat ;)


Älskar kläder som sitter avslappnat och dessa byxor, skulle jag kunna tänka mig att bo i, sköna är dem! Haha! :P

Superhero for one day

Att vara en superhjälte. Hur coolt hade inte det varit egentligen, att kunna plocka fram en superkraft efter behov och bara äga skiten ur allt och alla :D Jag måste säga att jag alltid varit en liten nörd när det kommer till superhjältar, har alltid varit det och kommer nog alltid att vara.

Men visst, man hade som liten en barnslig dröm om att man en vacker dag skulle besitta någon sådan superkraft, att vara omänskligt stark, vara snabbare än blixten, vara osynlig, kunna flyga, stanna tiden osv. Jag tror inte jag var ensam om detta, att ha drömmen om superkrafter som liten :P

Om vi tillåter oss själva till att bli lite barnsliga för en stund, och tänka att just du för en dag fick superkrafter, vad skulle det då isf vara?
Hade du då med din superkraft bekämpat ondskan runt omkring i världen?

As Aunt may says, "with great power comes great responsibility."


Gissa vilken superhjälte han hade önskat sig vara :P


Kick-ass in reality?

Tanken slog mig första gången jag såg filmen kick-ass ifall det verkligen fanns folk runtomkring i världen som verkligen klär ut sig till superhjältar och slåss mot all sorts orättvisa.
När jag kikade lite på aftonbladet efter skolan så snubblade jag över den här artikeln om "Phoenix Jones" som han kallar sig. Han har bekämpat brottsligheter i 9månader(kanske fick han inspiration från just filmen, vad vet jag, filmen hade dock premiär för ca 9månader sedan), och först nu förra veckan så blev han riktigt skadad. Jag beundrar verkligen dessa "superhjältar" dumma eller ej, jag vet inte. De besitter iaf mod och det är enligt mig en stark egenskap. :)


Bilden tagen ifrån: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8397481.ab

Vietnamese all over again!

För några dagar sedan gjordes det "Boong-jiu" en vietnamesisk nudelrätt, baserat på räkor och fisk. Förutom nudlar och fisk/räksoppan så har du även i groddar, sallad, friterad tofu och friterad fiskkakor i skålen. Detta resulterar till en gudomlig skål "Boong-jiu". :)

Halleluja vad jag är glad över att jag växt upp i en mat familj!

Observera att namnet är skrivet i hur det låter, alltså inte hur man skriver det :P



Himmelskt gott!

Best thing with having dinner is the dessert.....

Jag fullkomligt älskar dessert, fast vem gör inte det?! Tänkte att jag skulle samla ihop alla bilder på desserter jag erövrat under tiden jag varit här i kina och göra ett inlägg om dem. När jag tänkt börja leta och krafsa ihop ett inlägg om det vet jag inte, men det är tanken som räknas! :D


Här är en nöjd Dennis med en "chocolate mousse cake" från Buyions.

Vietnamese and Chocolate Fondant


Igår blev det vietnamesiskt hemlagat, inte vilken rätt som helst, utan bland min favoriter lätt! Delad första plats med "Ban-seiuw"(Vietnamesiska pannkakor med fläsk räkor m.m). Syrran stod för maten och jag för efterrätten, kanske inte riktigt så vietnamesiskt, men gott var det! Det blev en variant av en choklad fondant, fick köra på 70% Lindt choklad i brist på annat, serverat med grädde! Mumma!



Möt mig med att äta starkt!


Choklad fondant!


Choklad fondant serverat med grädde

Uppföljare till Mirror's Edge!

Läste en artikel från "Aftonbladet Spela!" att det finns en möjlighet att det kommer en uppföljare till Mirror's Edge, vilket jag verkligen hoppas! Mirror's Edge som vunnit massa priser bland annat som "Årets Nykomling".

För er som inte vet vad Mirror's Edge är så är detta ett spel där huvudkaraktären utövar parkour. Parkour går ut på att röra sig på ett smidigt, kontrollerat och snabbt sätt genom alla sorters miljöer. Hinder kan vara allt i omgivningen från hustak, stolpar, bänkar och trottoarkanter till träd, stenar, staket och murar. Under spelets gång så får du styra "Faith" som är huvudkaraktären. Hon är en s.k messenger, en messenger är en budbärare som leverar diverse saker för folk, såsom paket eller meddelanden. Spelet utspelar sig i framtiden och samhället folk lever i är så kontrollerat av landet, hårdbevakning av vakter, telefonen lyssnas, övervaknings kameror överallt osv osv, så dessa messengers är budbärare som jobbar "över" lagen. Under spelets gång händer det en massa och du ska försöka rentvå din syster som blivit falskt anklagad för mord.

Spelet är riktigt bra, då du spelar "Faith" i första person, ett spel med mycket pussellösningar och mycket fritänkande då du ska ta dig från A till B på bästa möjliga sätt, hustak, staket, murar, stolpar, faith is in your hands. :)


We dream of another world that doesn't exists, and never will


Outfit för dagen.
New Glasses-Scarf-Ring

Miss you guys!


Alla kusiner förutom Emmy och Ronny sommaren 2009, då kusin Denny tog studenten.

Drömde att jag var på släkträff igår och vi gjorde kebab? Som vi sedan åt under middagen, någon i släkten hade tydligen öppnat en pizzeria endast för släkten, drömmen var minst sagt wierd!

Saknar er!

Happy 80th Birthday Granpa!

外公杖朝之年

亲爱的外公,

可惜我们不能在瑞典一起跟你过生日,但是我们想从北京给你寄一份祝贺:我、姐姐和飞龙祝你:万事如意,身体健康,希望你每天都过得开开心心!

今晚多吃一点,多开心一点!

福如东海长流水

寿比南山不老松


Health update from China

Efter fem dagar i karantän så är man äntligen tillbaka på sina fötter! Har verkligen inte varit såhär sjuk på väldigt länge. De två första dagarna var minst sagt riktigt horribla, feber och hallucinationer hade man. Finna kraft till att hålla i ett glas vatten var inte lätt. Usch, det är nog fan bland det värsta när man börjar hallucinerar och skit, man känner sig galen och tänker verkligen inte klart, läskigt......Men, nu äntligen så har det allra allra värsta försvunnit och en liten ret hosta kvarstår, men även den är nog snart bekämpad! Då jag var sjuk så levde jag i karantän kan man säga :P Jag stannade i ett rum och gick endast till toaletten under tiden jag var sjuk. Syftet var att inte smitta Emmy och Feilong, för när man lever så pass tätt intill varandra så är det super lätt att smitta varandra. Hygienen här i kina är inte lika bra som i sverige och man löper mycket större risk att bli sjuk.

Trots all försök och unvikande så har Feilong ändå lyckats bli smittad och emmy känner att det börjar krypa lite för henna också tyvärr. Illa gorilla är det men inte så mycket att göra åt! Allt detta för att vi ägnade oss åt galen shopping i lördags förra veckan i 5timmar i sträck, utan knappt ngt vatten och ingen mat......inte så konstigt kanske att jag blev sjuk. MEN! På de 5 timmarna lyckades vi hitta mycket och mer därtill!

Frågan är då, var det värt det? För 5 dagar sen, HELL NO. Idag, Oh yeah :)

Worst sickness ever....

Hej!

Har varit sjukt frånvarande nu de senaste dagarna, beror på att jag blivit rejält jäkla sjuk. 39+ i feber, hosta och förkyld som bara den! Så ville bara meddela er detta! Men jag överlever! Så lätt blir ni ju inte av med mig! Men den lär nog sitta kvar ett tag, så.....jag blir ifrån bloggandet i några dagar till im afraid.....men vem vet jag kanske blir frisk riktigt snart! Jag hoppas det iaf!

pusshej!


Costa Coffe's Varm Choklad, mumma!