Hong Kong by night

Hong Kong under natten är nog bland det finaste jag någonsin sett!


Första bilden är från "Victorias Peak" man åker jättehögt upp för ett berg antingen zick-zackar man upp med bil(taxi) eller åker en "Train Ram" som går upp till toppen. Eftersom kön till tåger var omänskligt lång(överdriver inte) så bestämde vi oss för att ta en taxi upp istället och till vår förvåning var det hur enkelt som helst, istället för att säkerligen stå i 4timmars kö så blev det taxi istället. Jag undrar fortfarande varför folk inte tog sig upp via taxi istället? Nåväl, väl uppe så bemöts du av en helt underbar utsikt som sträcker sig över alla Hong Kongs ståtliga höghus och wow, det var riktigt äckligt fint!
Andra bilden är tagen ifrån "Star Avenue". Om du tittar på första bilden(ovan) så ser du "Star Avenue", precis i mitten utav bilden fast på andra sidan vattnet. Om man tittar på andra bilden(nedan) så kan man se Victorias Peak där uppe bland bergen i bakgrunden. Star Avenue ligger precis vid vattnet och du ser istället Hong Kongs skyskrapor i distans från marken istället. Och vattnet gör det så otroligt fint då alla färger reflekteras, du hör vattnet och all oljud från bilar och lastbilar är borta. Då och då åker färjor förbi dekorerade med massvis utav lampor. Varför stället heter Star Avenue är för att längs hela denna sidan(hamnen) så finns det en massa hand avtryck från alla kända kinesiska stjärnor, såsom:
Jackie Chan (成龍), Chow Yun Fat (周潤發), Jet Li (李連杰), Lucy Liu (劉玉玲), Michelle Yeoh (楊紫瓊) och många många mer. Kommer du till Hong Kong så är dessa 2 platser ett måste!Tredje bilden är på mina kära syskon, Mikael i orange och Emmy i blått. Dolda opera färdigheter i familjen yen? Hmm....Äckligt skakiga bilder, jag vet. Men utan ett stativ så är det ganska omöjligt :P Dock hade jag införskaffat ett just till detta ändamålet, men vart stativet sedan tog vägen, det är en helt annan historia. (känn dig träffad) xD

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback