So....how are you guys doin?

Hej där hemma! Hoppas ni har det bra därborta, vi har varit utan internet här borta i ett tag nu och det är därförjag inte junnat uppdatera ngt, sorry!! Men nu är jag tillbaka och är lite sjuk faktiskt :/ Har ont i halsen och sover dåligt om nätterna. Det värsta med att vara sjuk tycker jag är att man inte kan äta lika bra, jag menar maten man får i sig smakar inte längre bra, smaklökarna försvinner och det gör bara ont när man sväljer. Nä usch, det gillas inte!

För att uppdaterar lite om min skolgång härborta så går det bra! Det flyter på och klasskamraterna är trevliga. Tal och läsförståelse är absolut inga problem, jag hänger på mycket bra(känns det som iaf). Men med skriften kämpar jag med, det är ganska många nya tecken vi lär oss under väldigt kort tid, och det gäller att kunna skriva dem också, vilket inte alltid är så lätt! Det ända sättet är att försöka nöta in tecken för tecken, man kan inte säga att man kan ett tecken förrän man lärt sig att:
-1: Kunna uttala tecknet. Finns 4 toner man använder sig utav vid tal.
-2: Skriva det.
-3: Kunna veta hur man ska använda tecknet.
-4: Ha förståelse för tecknet.
När du lärt dig dessa 4 punkter, kan du säga att du kan ett tecken. Det går sakta men säkert framåt, gäller bara att försöka spendera lite mer tid åt skrivandet så blir det nog bra :)

Men nog om mig! Jag kan tänka mig att de flesta utav er redan börjat med julpyntningen, julbakningen och slagit in lite paketer eller hur? :) Gått julmarknader, upplevt all härlig belysning som blivit uppyntat överallt, butikerna och radion börjar spela massa härlig julmusik. En massa julstämmning kan jag tänka mig!

Nu skulle jag vilja ha en liten rapport från er i sverige, det skulle vara jättekul att läsa lite om hur ni har det och vad ni har för er just nu? Hur går skolan/jobbet? Hänt något speciellt senast? Vad händer i Jul och Nyår, några speciella planer? Har ni mycket snö där hemma? Så ta er lite tid med att kommentera ett litet extra långt inlägg så hade jag blivit överlycklig, berätta hur har ni det där hemma? Jag vill hemskt gärna veta! :)


Kommentarer
Postat av: elin har ordet

haha weeeell, as you could see, så bakas det lussekatter i snöyran i mitt hem iallfall! (I mail it to you ;) ) det blir säkert lika freakin kallt i år som förra året!Krya på dig, det suger att vara sjuk! du får hitta nån uråldrig kinesisk läkekonst och roa dig med!

2010-12-03 @ 10:01:27
URL: http://elinhartonen.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hey Dennis!

How are you? Hopefully better than you descibe in your last entry...

I'm so happy to have finally found your blog. Its very nice and reminds me of my stay in Beijing! And I'm looking forward for more pictures and stories.

Best wishes from winter-wonder-land Berlin,

Johanna

2010-12-03 @ 11:45:17
Postat av: Therese Ejenstam

Det snöar på som tusan, haft många bilolyckor/mord och det ska komma mer kyla till Sverige. Många bussar har blivit inställda på grund av snö ovädret och tåg har också blivit försenade på grund av vädret.

2010-12-03 @ 14:00:10
URL: http://browntess.blogg.se/
Postat av: Candy

Hallå där dennis! :) kul att få en liten rapport av dig så då ska du få en av mig:Studentlivet är awesome! Sista ruset nu inför tentan och sedan är det jullov! Har julhandlat i detta snöiga vinterland och snart är alla julklappar inhandlade! Ställer till med en stor nyårsfest men jag antar att nyårsfirandet hos dig är mycket grymmare :( JEALOUS!hunnit julbaka lite också, lite lussekatter så OM du vill ha saffran så skickar jag två små påsar till dig om du ger mig din address ;) Ingen jul utan lussekatter! Haha :)Så nu är det plugg, sova bra och sköta om sig tills man sätter den sista tentan och det blir lite jobb toppat på det hela. tråkigt att höra att du är sjuk :( krya på dig vännen!

2010-12-03 @ 18:50:56
URL: http://candytruong.blogg.se/
Postat av: Dennis

Johanna: Hey there! Im so happy you found my blog! Im very fine thank you, I just had some mean throat-ache these days, but its gone now, finally :PSo how was your trip and how are you? When it comes to pictures and stories you can always count on me! ;)Btw I hope u found the "google-translator" button over my profile picture, makes it easier for u to understand I guess :PBest wishes from smoky-air-china

Dennis

2010-12-05 @ 11:01:53
URL: http://withyen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback