Never take things for granted

Det händer då och då att jag får höra kommentarer som, "du är alltid så glad", "du är ju han den glade!", "varför är du alltid så glad?" jag vet faktiskt inte hur jag ska svara på det, självklart är det kul att höra, men det bara är så jag är, jag bara är just glad och det är inget märkvärdigt för mig. Sedan tror jag mycket på att positivt tänkande och inställning gör saker och ting så mycket enklare.

Vad är då positivt tänkande och lycka för mig?

Jag tror att lycka inte bara beror på vad som händer runt omkring oss utan även hur vi tolkar just dessa händelser. Vad beror det på att en person som verkar ha allt kan vara olycklig och en person som har lite fortfarande kan leva ett lyckligt liv? Enkelt. Lycka skulle jag säga beror inte på vad man har och hur mycket, utan hur mycket vi uppskattar det vi har. Det är lätt hänt att vi tar saker och ting förgivet och man tänker sällan på hur lyckligt lottad man egentligen är över att bara vara frisk, över sina vänner, tak över huvudet, eller mat på bordet.

Om man frågar sig själv, måste saker och ting försvinna eller bli sämre innan man ser hur fantastiskt det egentligen är? Behöver man uppleva något negativt för att uppskatta livet? Jag skulle svara nej. Jag tror att om man bara skulle kunna försöka att använda sig av och göra tacksamheten till en del i livet så slutar man nog med att ta saker och ting för givet. När man väl är tacksam för mat på bordet, för sin hälsa, och tacksam över att ha underbara vänner och en kärleksfull familj, så uppskattar man livet så mycket mer.

När man väl gjort det till en vana av att vara tacksam och ha ett positivt tänkande, behöver man inte längre "ngn" speciell händelse för att göra en lycklig, för om man verkligen tittar så finns det mycket som är unikt och speciellt runt omkring sig. Var medveten om nuet, försök med att uppskatta det lilla lite mer. I slutändan så är det såklart vad vi själva tror på och tolkar som spelar roll.

Nej nu har jag fått babbla klart, och tänker just nu uppskatta över att det finns varmt vatten och för att Coca Cola finns! Dags för en härlig dusch!

Bjuder även på bilder på när Dennis är lycklig :)
Kommentarer
Postat av: duvetinte

ja ibland blir det så, men det är bara att kämpa på så går det.bra skrivet....

2010-11-23 @ 08:41:55
URL: http://duvetinte.se
Postat av: Jossie

sv; Det ser ut som hon dragit på sig en pressenning (stavning?) och gått upp på scenen :p men tydligen hade hon haft något annat som var bättre under: P

2010-11-23 @ 12:03:02
URL: http://jossies.se
Postat av: Jennie

Har själv börjat med samma tankesätt för bara typ 5 månader sen nu och mår mkt bättre nu, även om mitt liv inte är speciellt "perfekt"! =)

Positiva tänket funkar!

2010-11-23 @ 12:57:24
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: Candy

SV: Guangzhou är som Shenzhen fast med mycket bättre priser eftersom här kan prutas ned på en ganska löjlig nivå utan att känna skam :) haha, jag är inte så förtjust i fancy malls utan gillar småbutikerna i små trånga gator. det är där kulturen lever vidare höhö ^^ Tack för dagens ord om positiva tankar, nämnvärt att man alltid ska uppskatta de små sakerna i livet oavsett när, var hur :)

2010-11-23 @ 13:32:41
URL: http://candytruong.blogg.se/
Postat av: elin har ordet

Kul med mandarin! Och det låter som ett jävligt soft schema, mer semester än plugg liksom. Hur länge ska du hänga på andra sidan jorden och plugga då? :) Och klarar du dig utan att behöva jobba vid sidan av?Haha ja just nu är jag galet sliten i kroppen så det skulle passa bra med lite ledighet! Så man kan börja uppskatta hur ballt det är att få jobba som danslärare! Jag får spotta ut mig allt konstigt jag har inom mig och det finns elever som faktiskt vill ha det haha!

2010-11-23 @ 15:08:08
URL: http://elinhartonen.blogg.se/
Postat av: Jo

True true, Dennis!

Miss u!!

2010-11-24 @ 00:45:01
Postat av: Shirley

haha yes , vilket matvrak ;-D !! nej men det låter ju kul , har du lärt dig mycket ? kan du mycket mandarin sen innan ? hm du är kines eller ? :-) Jag pluggar civilingenjör industriell ekonomi med kina-inriktning i linköping + jobbar . . har också en kurs i mandarin =P

2010-11-24 @ 02:22:27
URL: http://shirl.blogg.se/
Postat av: Micke

Bra skrivet brorsan! :)Meeeen..varför e du alltid så glad då? :P

2010-11-24 @ 18:02:21
Postat av: MQ

kämpa på där borta! :) Hoppas jag får ett glatt leende från dig när jag tar studenten ;)

2010-11-24 @ 18:42:57
Postat av: Milla.D

helt rätt" och HEL RÄTT MANGE :D Nu saknar vi dig allt Dennis! JULFIRANDE UTAN DIG OCH ALLT IÅR JU :(

2010-11-25 @ 16:51:53
Postat av: Dennis

Jo: Visst är det lite så ändå? =) När ska du visa mig din blogg då? ;) ;)Micke: Tack! Haha, som jag skrev i inlägget, jag vet inte, bara sättet jag är :PMQ: Yes du likaså mange! Ett glatt leende från oss båda! ;)Milla: Jo man saknar er en massa också, det kan jag lova! Vart är min Schnitzel!?!? :D

2010-11-29 @ 09:14:15
URL: http://withyen.blogg.se/
Postat av: Jenkost

så sant så det kan bli. jag älskar din inställning på livet, det syns verkligen att du är lycklig och det smittar av sig ska du veta. fler borde tänka positivt för man förlorar så mkt på att inte göra det.

Många kramar från la eric o jenka villa.

(kul med lite filosofi!)

2011-01-14 @ 14:00:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback