The Crazy Traffic Of China.....

Jag har länge tänkt att ägna ett av mina inlägg till att skriva om Kinas trafik, och jag kände nu att det kanske vore dags för ett sådant inlägg.

So here it comes, riktig WALL OF TEXT ^^

Tänkte börja med att skriva lite om Kinas trafikregler: De har inga (hmm det var ganska enkelt)

Men då undrar ni säkerligen "men, hur fungerar det då?", jo det ska jag berätta för er. Trafiken fungerar faktiskt, (tro det eller ej), trots att billisterna kör lite hursom helst så fungerar det faktiskt, det kanske inte flyter på sådär jättebra men det går iaf framåt så att säga.
Det kvittar lite(är inte så viktigt) hur man kör vid trafikljusen, lyser det grönt så kör folk, lyser det rött så kör folk också, som gående person så är detta lite klurigt då du verkligen inte ska förlita dig på den "Gröna och Röda Gubben". Att försöka ta sig förbi en väg med bilar är lite som att spela det där grod spelet "Frogger" där man liksom zick-zackar sig fram mellan bilarna som far i hög hasighet kors å tvärs, GALET med andra ord.

Man får verkligen läsa trafiken här på ett annat sätt, sedan är det ju inte så simpelt att du bara ska hålla koll på bilarna, nej nej, cyklister och folk som kör el-mopeder(som är livsfarliga för att man hör dem inte, de flyger fram ljudlöst) är minst lika farliga dem, och självklart får man cykla uppe på trottoaren om det skulle vara lite trångt, så om du som gående skulle få för sig att kanske gå lite lite mer åt vänster så för guds skull titta bakåt först innan du rör dig sidleds :P

Nu när jag ändå skriver lite om trafiken så kan jag lika gärna berätta om de härliga Taxi Chaufförerna(man åker nästan alltid taxi här, 10kr för en bilfärd på 7-8min).
Det finns då en hel del olika typer av chaufförer man stöter på:

Den prat glada: Den här chauffören pratar non-stop(oftast väldigt högt) - Självklart förstår jag ingenting
Den sura: Muttrar, tittar snett på en och ser allmänt eländig ut. (Livet är surt jag vet)
Den rökande: Bilen är fylld med rök och rök lukt, inte så konstigt då chauffören rökar ca 2 cigg under resans gång. (Passiv rökning, ja tack!)
Den loskande/spottande: Denna föraren tenderar att dra ned sin vindruta, harkla och spotta en fet jävla loska bara sådär. ( TIPS - sitter du sätet bakom chauffören, veva upp vindrutan förutsatt att du inte gillar loska)
Den galne: Självklart finns det taxi chaufförer som kör galet, men en galen chaufför i en redan väldigt galen trafik det ÄR galet!
Den dåliga: Finns de chaufförer som egentligen inte borde köra bil, jag menar kör man en bil men bara tittar 2-3 meter framför dig och inte längre fram, då får man räkna med att åkturen blir väldigt långsam och väldigt vinglig.
Den luriga: Finns de taxichaufförer som kan köra en annan väg än en den som är den närmsta och enklaste, nej han väljer en annan väg som tar längre tid att köra, sedan så har han mixtrat med taxa-metern som plötsligt förvandlar den billiga resan till en lite mer dyrare.

Och självklart finns det en massa olika fina kombinationer av dessa förare =)
Sedan så finns det vanliga taxi bilar med hederliga chaufförer och sedan finns det ju då självklart Svart Taxi, som man verkligen ska akta sig för, de tar 2-3 gånger mer betalt än vanliga, och det luriga med dem är att man inte ser någon skillnad på bilarna, så det är väldigt klurigt att försöka veta vad som är vad, har fått lära mig att man får känna sig fram, "man märker" om det är svart taxi eller inte.....yeah right.....så enkelt är det faktiskt inte.
Måste sedan tillägga att här i kina så blinkar man inte med sina blinkers när man ska svänga och om det är någon som ska köra om en bil så tutar man bara. Och kör man om en bil så kvittar det från vilket håll du kör om, vänster eller höger...it doesnt matter :P

Riktigt så illa som det låter så är det inte, men jag tänkte att det kunde vara kul att dela med mig lite, då jag finner kinas trafik väldigt intressant :P Sedan är bilbälte här i kina överskattat, det finns inga.Ännu en awesome bild jag ritat i paint :)

AEKI

Gissa vart jag har varit ikväll? :P

Veckans Restaurant #2Då var det äntligen fredag! Vilket innebär "Veckans Restaurant"!, denna vecka så är det "Ganges" som står på tur, en mycket trevlig Indisk restaurang som bjuder på högklassig traditionella rätter.

Första intrycket du får utav Ganges är att det är litet, väldigt litet. Du kliver innanför dörren och märker att du står ett litet litet rum fyllt med gäster som sitter vid sina bord längs väggarna, det är mysigt. Vi går igenom gången mellan borden till det 2:a rummet(finns 3) där vi har vårat bord. Där sätter vi oss ned och det är lite trångt, men absolut inte på ett negativt sätt, cozy är det rätta ordet.

Väl där möts vi av restaurangens manager där han hälsar oss välkommna och frågar oss vad vi vill beställa. Maten vi beställde var verkligen extraordinär, jag har aldrig ätiti "riktig" indisk mat, men detta oj oj, det var mäktigt, varje rätt såg så litet ut, men wow så mättande. Och all Naan bröd med vitlökssmör som man dippar och äter med alla rätter, gudomligt! Man verkligen försvann för ett tag under tiden man var där, det kändes inte längre som Peking, inte längre som Kina. Den Indiska atmosfären och känslan fanns verkligen där! Ett annat plus är att detta ställe har Take-away :DVarm och härlig inredning, gillades skarpt!


Syster yster
Vi drack Mangolassie vilket är en yoghurt liknande dryck med mangosmak, fy fan vad gott!


Friterade potatisbollar med ärtor i.


Chicken Shahi Korma - Benfri kyckling kokt i tjock cashewnöts currysås, med ananas.


Lamb Rogan Josh - Riktiga smaken av Indien, en rätt från den nordiska delen av Indien.
Mört lamm kött kokt i en krämig sås med massa olika örter och kryddor.


Butter Chicken - Benfri kyckling kokt i smör och krämig sås med tomater och vitlök.


Vegitarisk rätt, ost med spenat curry.


Ännu en vegitarisk rätt med Tofu i en thick curry gravy(tjock curry sås)


Naan bröd med vitlökssmör! Sååå gott!!

I'm an assassin and I had a job to do.

Hallå! Jag hoppas inte ni råkar hoppa över mina inlägg? Det händer att jag slänger upp mer än 1 inlägg per dag faktiskt! =)

"For you, a thousand times over" - The Kite Runner

Idag efter skolan så åkte jag och Feilong till Andreas, en vän till Emmy och Feilong. Där tillagade vi dumplings och stekte dem med ägg, riktigt lätt och gott var det! Sedan satt vi ett tag och bara pratade om allt mellan himmel och jord.
Andreas hade köpt en drake som han gärna ville testa. Så vi tog med oss draken och gick till en park som ligger i Mudanyuan(Ni tänker säkert, "aha, där borta"), iaf så var det en jättefin park. Det är verkligen ngt speciellt med parkerna här i Beijing, alla gamlingar är bara så relaxade, de liksom bara hänger och gör de dem tycker är kul. Vi försökte tappert med att få upp draken i luften, men vi lyckades kanske inte så väl som vi hade önskat :P Efter att draken kraschat ett par gånger i marken, flugit in i ett träd och sist ner i vattnet, så var den ganska trasig.

Precis 30meter ifrån oss var det ett gäng gamlingar ca 10st kanske, de var riktiga Pros när det gällde drakflygning, det var lite komiskt att vi misslyckades så mycket, det måste verkligen ha sett roligt ut från deras synvinkel :D De hade typ 2 meter stora drakar i alla olika former, och de flög sååååå högt å långt så att man knappt kunde se dem, det var galet! Fast då flög de med drakar värde ca 2-3 tusen kronor.

Gubbarna, gav oss tips på hur man skulle göra och de var super trevliga, åh tänk vilket soft liv, vi pratade med dem och de kommer till parken varje dag och flyger drake tillsammans, de liksom lyfter draken och sitter nere i parken tillsammans och bara hänger, tänk vilken cool livstil =) De försökte hjälpa oss med att laga Andres drake, med lim och tejp, men den var som sagt blöt efter sin lilla simtur så de kunde inte göra så mycket.


Här förbereder vi oss inför våra tappra försök


Upp mot oändligheten och vidare!!!


Parken vi vad vid, en massa kineser som beundrar drakarna :P


Hjälpsamma och supersnälla gubbar försöker laga Andreas drake =)


Jag kom och tänka på filmen The Kite Runner när jag stod där i parken idag, jag tycker verkligen att ni ska se den filmen eller läsa den boken, riktigt riktigt bra!

Veggie for a lifetime? maybe...........

Igår besökte vi en vegetarisk restaurang, Felix en vän till Emmy och Feilong är nämligen vegetarian, så de tyckte att vi skulle testa på detta ställe. Jag måste säga det att jag är en kött människa, jag hade inte klarat mig utan kött :P

Men wow den här restaurangen måste vara himmelriket för vegitarianer, menyn hade så mycket att erbjuda, det var liksom inte vilka rätter som helst, de såg ut som vilka "kött" rätter som helst. Du kunde liksom beställa in kyckling, friterad fisk, eller rätter som såg ut som kött och det smakar faktiskt inte grönsaker :P
Fisken smakade verkligen fisk, köttet smakade kött och kycklingen....wow, jag hade inte kunnat ana att de är vegitariska rätter om inte jag visste att det var en veggi restaurang, om jag någon gång i mitt liv kommer bli vegitarian (vilket inte är så troligt) så skulle jag lätt flyttat in i restaurangen.

Jag säger bara, ni som är vegitarianer, detta ställe måste ni testa :)
Först serverades en riktigt god "päronsoppa". Denna soppa har jag bara förälskat mig i!!


Spicy "kött" kryddat med kummin.


"Kyckling" i sötsur sås, med bambu, chili och nötter.


Aubergine med svamp - skit god!


Friterad fisk i sötsur sås.


Friterat "kött"


Friterad glass, var tvungen att testa :P


Friterad glass

Alla rätter är vegitariskt! Visst hade man kunnat bli lurad om man inte visste! :P

Nej nu ska jag och Emmy tillaga lite kvällsmiddag, Lax, potatismos och ngn god sås! Vi ses!

Svensk godis? Ja tack! Lite sourcream chips vore fint med!

Precis kommit hem från skolan, har hälsat på kontoret i skolan för att fylla i en massa blanketter för att söka studentvisum(det var en del). Jag måste göra en såkallad "body/health check, för att jag ska kunna få ett visum gjort. Så någongång denna vecka måste jag besöka ett visst sjukhus som har hand om dessa "checks". Annars så går skolan jättebra, klasskamraterna är mycket schyssta och trevliga, dock är en del väldigt mkt äldre men det finns en del i min ålder också :) Och när jag säger äldre så menar jag runt 35 - 45 års åldern :P Men det är riktigt trevligt folk och man har alltid kul under lektionerna =)

Det går väl sakta framåt med språket, man börjar ju verkligen från basic så man får väl bara ha tålamod och ta in den informationen man hinner och orkar utan att känna press, tror det är ganska viktigt att ta pluggandet lite casual, för själv inte tappa lusten eller bli frustrerad för att man inte kan så mycket ännu.

Händer väl att man klarar av att handla själv iaf, dock var det lite nervöst först :P
Så nu kan man åtminstonde säga, "jag vill ha", "jag förstår inte", "nej", "behövs inte", "ja", "ja tack" och räkna har man också lärt sig så åtminstonde så klarar man sig hyfsat iaf :D

Jag gillar att hålla på med saker där man märker att det blir skillnad, det kan vara vad som helst egentligen såsom att måla en vit vägg till svart, att städa ett jääääätte skitigt rum, klippa en hög gräsmatta, tvätta en skitig bil eller som i min situation nu, att lära sig språket, jag ska banne lära mig det!

Jag saknar svensk godis lite faktiskt, Kina har vääldigt dåligt sortiment när det gäller godis, de har en massa gele grejer och en massa torkad frukt?! Nej! Jag vill ha Ahlgrens bilar, cola/tuttifrutti nappar, marabou choklad, fruxo, Zoo, GE MIG GE MIG! Åh sedan har det typ bara saltade chips, och skulle man köpa smaksatta chips så är det typ smak av anka, skinka?! Nä inget för mig! :P


Dock så var jag å handlade Toalettrullar idag efter skolan och titta vad jag hitta, det är iaf så nära svensk godis du kan komma åtminstonde =) Cola flaskorna hade ingen smak, mentosen saknade de "rosa/lila" bitarna som är helt klart det bästa med mentosen och sedan "Hello Kitty" godiset, det var faktiskt riktigt gott, smakade riktig apelsin, haha :P


Mentos och en påse Cola Flaskor


Hello Kitty godis med apelsin smak

Btw jenka, loggorna is my masterpiece ;)


Don't Need a Weather Man to Know Which Way the Wind Blows
THIS IS MADNESS!?! MADNESS!? THIS IS SHOPPING!!

Vintershoppning stod det på dagens schema, så jag och min kära syster tog oss till en Shopping Mall som bestod av 4 våningar. Stället ligger bara 10min gång avstånd från där vi bor(galet).

Det är fan läskigt vad bra det är å shoppa här, jag låter bilderna tala för sig självt ;) 2st stickade koftor med luva ( riktigt mysiga och sköna! )
1st Vinröd munktröja (
har en exakt grå hemma, som man drar kedjan snett uppåt)
2st mössor
1st skärp
1st halsduk
1par handskar


(Varning för känsliga shoppare)-----> Priset för hela paketet gick på 475kr
OH WAIT....WHAT!? (thats right)3st ylle-koftor
1st Vit bas tröja
1st Randig tröja
3st tights
1par handskar


(Varning för känsliga shoppare)-----> Priset för hela paketet gick på 325kr
OH WAIT....WHAT!? (thats right)


Jag är jääääävligt nöjd med dagens shopping :D

Veckans "Homemade" #1


(Ännu en riktigt awesome logga gjort på paint) Hell Yeah!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så tänkte jag att det kunde vara lite roligt med ett "Veckans Hemmalagat/Homemade" inlägg en gång i veckan också :)

Det behöver inte alltid vara måltider som jag lagat (väldigt sällan), men även emmy (mest) och ibland feilongs(sällan) måltider som tillagas här hemma.

Först ut är en av veckans absoluta favoriter på "veckan homemade": Skaldjurssoppa (kock:emmy). Enjoy!
And now: ACTION!!!


Råvarorna består av:buljong kockt på skaldjur, vitfisk, lax, räkor, kräftklor, kolrabbit, potatis, lök, tomater, vitt vin och saffran.


De fina råvarorna.


Fräser tomat och lök med saffranet.


Tillsätter vitt vin.


Förhöjer smaken och soppans färg med tomatpure.


In med skaldjursbuljongen.


Koka rotfrukterna mjuka.


Touch of "grädde".


Tillsätt fisken och skaldjuren några minuter innan serveringen.


Bon appetite! Servera gärna med vitlöksbröd. Enjoy!

Do you see that rainbow over there? THAT pretty is she.

Oh la la! Nu är helgen här och du Joanna, snart är det måndag igen ;) Sitter nu vid datorn och taggar för städning av lägenheten, det ska städas ordenligt har jag tänkt! Ikväll ska vi äta ute på en Indisk Restaurang, det ska tydligen vara ganska dyrt där, men att maten ska vara extraordinär :)

Nåväl, Musik på högsta volym, dammråttor etc etc you better watch out, cuz it on!!!! biatch

Veckans Restaurant #1


(Världens snyggaste logga, no shit about it!)

 

En gång i veckan så kommer jag att skriva ett inlägg om ett ställe som vi besökt och ätit på här i kina. Har inte bestämt mig för vilken dag, men jag tror det får bli varje fredag framöver. Men för att vara första gången så får detta bli ett undantag ;)

Veckans restaurang blir ett ställe som heter " Daii Paai Daang " (skrivet i kantonesiska).

Denna restaurang har en väldigt speciell inredning, för att beskriva känsla så måste ni först tänka er tillbaka till förr i tiden......tänk er klassiska filmer som Wong Fei Hong, Fong Sai Yuk, Fearless och Ip man, föreställ er hur restaurangerna och matplatserna såg ut då, exakt så ser " Daii Paai Daang " ut, det känns som om man kliver in i en filmvärld och förväntningen att några kung-fu gubbar dyker upp närsom flygandes på varandra. Det känns som att man sitter utomhus och äter fast man inte gör det, alla anställda har traditionella kläder på sig inklusive kockarna. Efter ca 10min beundran och drömmande inser man att man faktiskt ÄR hungrig.

För att beställa din mat så måste du först hitta ett bord du vill sitta vid, alla bord har ett eget nummer och har ett litet kort med ditt nummer på. Du tar med ditt nummer och går till matstånden( Japp, alla rätter som finns att beställa finns uppradade i olika stånd, ett stånd för ångkokt mat, stånd för kallrätter, soppor, grytor, nudlar u name it =) Du visar upp ditt nummer och pekar på det du vill äta, haha det är galet och du inser snart att du vill äta allt men vet att det är ganska omöjligt. Men desto bättre anledning till att återkomma en annan gång ^^

Ingången till Daii Paai Daang


Inomhus fast ändå inte!?


Hela inredningen vara bara så likt från filmer


Restaurangen hade 2 våningar, 2:a våning är om man vill ha lite mer
privata rum, men då får man ju inte samma känsla som man får av
att sitta nere.

5 riskakor av 5 möjliga i mysbetyg helt klart!

 

Bara att stå och peka :P

Ångkokta rätter

Hehe, vi var sugna på allt som fanns :P

 

 Hoppas ni gillar Veckans Restaurang och jag tänkte även ha en "veckans hemlagat" också, det kommer lite senare isf!

Tjingeling!


Got to find a new place where the kids are hipDagens outfit innan skolan

Halsband ifrån chicy - 245kr
Klocka - 25kr
Jeansskjorta från Mujis i HK - 240kr (om jag inte minns fel)

Levi's jeans jag hittade i gamla Wu Dao Kou´s shopping mall - 100kr

Det är en skorpion i min mun, vad ska jag göra!?

I denna skrivande stund spelas Yellow med Coldplay från datorn låten är underbar och jag mår likadant!( om man nu kan må underbart, fast det tycker jag). Klockan är nu 21.15 och vi har precis avnjutit lite mån-kakor med en varm kopp svartvinbärs te som jag tog med mig från Sverige. Varför varför tog jag bara med mig en påse!? Aldrig att den kommer hålla den långa vintern, eller ens nästa månad?!

Jag tänkte berätta lite om när jag besökte Wangfujing(food street) en jätte känd plats här i peking där det säljer det mest annorlunda/bisarra inom matvägar man kan tänka sig, man kunde verkligen hitta allt å äta här, vad sägs om sjöhäst? Sjöstjärna? Orm? Kackelacka eller varför inte skorpion?
Det fick bli ett par knapriga skorpioner och ska jag vara riktigt ärlig så smakade det inte något speciellt, det var bara mest knaprigt och smakade friterat, lite stickande i munnen och knapriga, mums! Men häftigt var det att testa på, nästa gång kanske man äter något mer spännande, vi får se på vilket humör i matvägar man är på då =)


Kackerlacka någon?


Den där vill jag ha *pekar*


Yummie!
Nej nu blir det lite mys med mer te innan läggdags, goodnight! Eller ska man kanske säga/fråga (hur var skolan/jobbet idag då?) till er istället? Hmm....

No jacket!? You´r crazy!! No im just awesome.

Jaha då hade man tagit med sig sin laptop till the Bridge för att både stilla sin hunger och samtidigt försöka spice:a upp bloggen lite, men så blev inte fallet....vet inte vad det är för fel på internetet här idag eller kanske är det datorn?

Hursom så vill inte sidorna fungera.....har försökt hämta sidan "designadinblogg.se", efter att ha ätit upp min lunch så har sidan fortfarande inte laddats klart......frustrerande är ordet! :P

Nåväl, maybe some things are meant to happen, så då får det väl vara då!

Dagens lunch bestod av en Club Sandwich a lá Bridge style, med en Moccha Frappe, kanske fel dryck att dricka nu när det är kallt ute, men gott var det! Kylan har verkligen kickat in nu här i Beijing, häromdagen kunde man lätt gå i tshirt, och på bara på några få dagar, så måste man ha jacka. Vilket jag inte fattat ännu så nu sitter jag på The Bridge och fruktar hemvägen för att dumma jag tänkte vara tuff å gå utan jacka, vilket jag nu ångrar! Yaaaiks! Tur att man redan införskaffat sig en tuff höst jacka från Hong Kong redan(ska verkligen försöka med outfits bilder, men inte riktigt ännu ^^ ).

Inväntar nu Feilong, då vi ska försöka hinna med att förlänga mitt turist visa, hmmm.....den där cheese caken grannen äter på ser god ut.......


Moccha Frappe


Club Sandwich a lá BridgeGillar du frukt? Nä, jag studerar mandarin.

Swoooosh!!! Lät det.

Bara sådär(knäpper med fingret), så har helgen flugit förbi. Men det gör absolut ingenting, en ny vecka innebär nya upplevelser,  nya kontakter att knyta, nya ord att lära och kanske kanske lite mer shopping :P

Ahh jag bara älskar livet just nu, känslan att inte ha någon press överhuvudtaget, såå långt ifrån problem du bara kan komma. Jag har kommit på en sak jag vill med livet och det är att bli duktig(grym) på mandarin, oh yes! Det finns så mycket landet kan erbjuda och det är så himla synd att man begränsas, språket begränsar vad du kan göra. I nuvarande läge vågar man tex inte stiga på en taxi bara sådär utan att kunna prata med taxi chauffören, han kan lura dig på flera sätt eller ta dig vart fan han vill :P

Det är verkligen verkligen inte många som kan engelska här, och om de nu skulle kunna några ord så förstår man ändå inte, det har hänt att någon försökt säga något till dig och det ända du kan säga är, "jag förstår inte....". För mig är detta grymt frustrerande så jag har verkligen bestämt mig för en sak här i livet och det är kunna språket! (kul att man hittat en sak man vill göra av sitt liv, lol )

Emmy har lagat en skaldjurssoppa som vi ska äta ikväll med vitlöksbröd(mitt önskemål). Det doftar en massa skaldjur i lägenheten och det ska bli grymt gott :)
Jag ska försöka jobba lite mer på bloggen nu nästa vecka, och kanske slänger in lite mer inlägg än vad jag gör atm.

Jag har fått ny inspiration och förhoppningsvis så innebär det även en roligare blogg att följa/läsa :)

The Forbidden City

Yaaar, känner för att slänga upp lite bilder från den förbjudna staden, vad ska man säga? Wow......
Det var riktigt mäktigt att se hur kejsarens "enkla" boning var förr i tiden....hur allting i minsta detalj var så sjukt fint.
Feilong berättade att varje lite liten bit, skulptur, målning, detalj har en betydelse, ingenting i hela detta område är byggt eller placerat där helt random, allt har sin individuella betydelse....sinnessjukt. Varför just denna skulpturen är riktat åt just det hållet, varför just den trappan har så många trappsteg, varför stenarna är lagda åt det hållet, varför just den färgen på taket osv osv.
Vet inte vad jag ska säga, verkar lite overkill och tycker att kejsaren förr i tiden kanske trodde på lite väl för mycket :P

Kejsaren var ju som sagt klassad som GUD förr i tiden, och det är inte konstigt att allting är så ståtligt, jag menar bygger man ett kungadöme åt en gud, så ska det vara overkligt fint och majestätiskt.


Stor dörr?? Nja.....sådär-laa


Lång historia om hur denna skulptur gjordes, du får komma hit istället så berätta jag då ;)
Soppa någon?!


I like turtles!!


Enjoying the view :)


Liten grabb med en tuff teater mask ;)


Bilder från himmelska fridens torg, tyvärr en massa dimma, och mkt folk
(Folk hade ledigt i 1 vecka, för att fira nationaldagen)Observera min tuffa krona.....den ni!


Ville med flyga drake =(

School with a pinch of shopping, me like the taste!

Andra skoldagen avklarad, som jag berattade i mitt forra inlagg sa har jag borjat skolan. Jag deltog i en lektion igar for att testa pa hur skolan ar, och jag trivdes direkt, lararen verkar bra och de flesta studenter likasa! Till min forvaning sa var det inte alls manga koreaner som jag skulle ga i samma klass med, mest vastlanningar faktiskt ^^ Vi ar val ca 12 elever varav 3-4 ar mojligtvist koreaner. Jag tycker det ar kul, och jag kanner redan nu att jag med sakerhet kommer att trivas som fisken i vattnet!

Igar efter skolan sa akta emmy och jag ivag till ett shopping stalle, som heter Gamla Wodaukou ca 30min gang avstand fran dar vi bor, dar koptes en massa! Fynd efter fynd efter fynd, galet. Jag behovde lite bekvamare klader och lite nya byxor, sa vi tog oss dit igar efter var lunch vid ett koreanskt stalle.

Jag har faktiskt lyssnat pa era onskemal, sa har har ni lite shopping bilder!
Lite klader som emmy har kopt ocksa for den delen!Jacka, kopt i Hong Kong 899kr
2st Skjortor kopt i Beijing,
45kr st
2st svart och vitt korshalsband, beijing
15kr st
2 par Jeans, Beijing,
100kr st
Klocka, beijing,
25kr
Skor, kopt i Shenzhen,
170kr


Kjol, 399 kr
Gron kavaj 399 kr
Puder rosa kavaj 190 kr
Rost rosa blus 69 kr
DKNY skor
Sjal 10 kr
Nessesar 10kr och 15kr


Kinesisk skoldag imorgon! Ni hao!

Gaaah, sitter pa emmy och feilongs dator och man kan inte skriva aao har.....ja ni fattar ^_^ Idag sa har jag varit hos polisen och skrivit in mig som inneboende hos emmy och feilong, forlangt mitt visum i ytterliggare 2 veckor, kina ar ett land dar allt, verkligen allt ar sa omstandigt! Ingenting gar smoothly utan allt maste man fightas for, emmy sager att det bara ar sa, bara att vanja sig i guess...

Naval, har besokt skolan jag ska borja plugga pa, lite nervos ar man, men mest forvantansfull..ska namligen borja min forsta skoldag imorgon klockan 10. Ser ut som att jag kommer att bekanta mig med koreaner och japaner, da de flesta av studenterna ar darifran, ska bli spannande! Det kommer att kosta mig 600kr per manad att plugga dar, da ar det 5 dagar i veckan under en manad, ganska softa tider har man ocksa, da jag bara har lektion i 1 och halv timme ^^ Fast det innebar mycket sjalvstudier ocksa naturligtvis! Vi hoppade dvd butiken igar for att det regnade sa mycket, men vi besokte det stallet idag och kopte hem en del dvder. Kick-ass, Knight and Day, Legend of the fist( Donnie yen- Killen fran Ip man ), Reigns of assasins, Grown ups, Babel och Shawshank Redemption, dessa filmer for endast 75kr, harligt! Ikvall blir det hemlagad mat och sedan film hela kvallen. Vakna tidigt imorgon for att pallra mig till skolan.

Taggad till max! Lets learn some chinese mathafackkas!!

Onskemal pa lite outfits bilder! Bilderna ar tagna fran hotellet i Shenzhen.


Bland mina favoritkop helt klart! Alskar att knappning gar snett uppat och kragens detaljer.  Kopt i Shenzhen for 175kr


Fanns en liknande i svart, fast kort armad, sjalvklart att den fick folja med ^^
175kr likasa ^^


Dimma i beijing? Nej nej, bara en jävla massa smog :P

Oj oj, fyra dagar utan update, yaaaiiks!! Mina turistdagar är nu över och istället har jag idag kastats in i vardagslivet. Det har hänt massvis med grejer under dessa dagar, underbara händelser man fått uppleva blandat med grym mat från alla hörn (såklart ;P ).
Alldeles för mycket för att jag ska kunna få med allt i ett inlägg.... Så jag väljer att spara lite och lägger upp vid senare tillfällen när man kanske inte har så mycket att skriva om vill säga :P Gäller att vara taktisk! Vet inte vad jag ska börja skriva om, kanske Wangfujing(food street) där de säljer en massa mat från skorpioner till sjöhästar. Eller kanske om himmelska fridens torg? Den förbjudna staden? Eller om stället som hade Teippanyakki buffé, vilket är ett japanskt koncept där du har en kock under hela kvällen som tillagar maten framför dig, bästa matkvällen någonsin! Eller kanske kanske om när vi besökta Seaworld? Den som lever den får se helt enkelt :P Självklart har jag en hel bunt med massvis med bilder, bilder i överflöd....

Iaf, just nu öser regnet ner i Beijing, jag sitter nu uppe på cafét "The bridge" med syrran jag har precis avnjutit en pasta Carbonara och syster en Spicy Tuna Pasta. Vi sitter vid en fönsterplats såklart, det är så härligt och mysigt att sitta inne å se ut på alla människor och bilar i rörelse, mmmmm jag njuter at this moment :) Emmy läser "Breaking Dawn" just nu och tro det eller ej, även hon är ett stort fan(freak) av Twilight :P Vi har planerat att ta det ganska lugnt ikväll, vi har storstädat hela dagen efter att mamma, pappa och micke har åkt hem till Sverige igen. Så vi är lite trötta nu och planerar en filmkväll tror jag, vi ska se om regnet börja minska lite så ska vi ta oss till en butik som säljer massor med dvder för 8kr st, haha =D

Nä jag måste börja med att berätta om Teippanyakki buffén som vi åt på. Jag måste säga att det var stört och åter stört, aldrig i hela mitt har 200kr varit så prisvärt som förrigår....för 200kr var så får du sitta i ett avskilt rum, med ett bord format som en halv cirkel, men en kock i mitten som tillagar precis vad som helst från menyn och du får beställa och dricka hur mycket du vill. Saké, läsk, öl, sprit, ny mixade fruktdrinkar i alla smaker you name it :) Men självklart var det maten som var i centrum......jag slänger upp bilder nu från kvällen och på vad vi åt =)
Här har vi då rummet och bordet. Ytan för matlagning är stor! :)


Här sitter jag och Micke, förväntansfulla! :D


Här skålas det med varm Saké, vi var tvungna att testa :)


Kocken förbereder här vår första beställning :)


Tigerräkor


Kocken tillagade räkorna i fransk stil


Riktigt sjukt underbara!


Här tillagas väldigt fint och mört nötköttServerat med speciella kryddor och en pepparsås


Inbakad nålsvamp i nötrullader


Inbakad nålsvamp i nötrullader


Pilgrims mussla, havets skatt!


Lamm-racks! Som de flesta vet så har lamm en väldigt speciell smak, och tyvärr så
är det något jag inte kan äta, så jävla synd! Fast jag var tvungen att testa ändå, de som gillar
lamm hade älskat denna rätt for sure!Jag kunde ändå äta upp den, men vi hade testat lamm på andra ställen,
usch jag kunde verkligen inte äta lamm där :(Gåslever innan tillagning :)


Stekt gåslever på toast med löjrom topping


Isländsk snöfisk


Isländsk snöfisk


Ostron, behöver jag säga mer? :P


Ostron, behöver jag säga mer? :P


Här tillagar våran kock, entrecote på sitt lilla vis :)


Så sjukt mört! Smälte i munnen!


Vi avslutar med en bild på mig, när jag försöker mig på att härma kocken, eh...ja...


Spicy Grandma sure is spicy!!

Stark mat i Sverige kan inte kallas för stark mat......ikväll var vi och åt på Spicy Grandma och maten där är VERKLIGEN spicy.....maten var så stark att man svettades, läpparna började brännas för att sedan domna bort :P Man känner sig helt varm i magen just nu, sjuk känsla :P Men maten där var verkligen riktigt riktigt god, perfekta stället för att träna upp sina smaklökar ^^
Som på de flesta ställen här i Beijing så var restaurangen jäääätte fin, entrén var majestätiskt och hela restaurangen utstrålade harmoni. De spelade live musik i bakgrunden med såndär "kinesisk harpa" och det var bara så avkopplande.

Är riktigt trött just nu, då vi imorse vaknade halv 6 för att tidigt tidigt ta oss till en Megastor park, där alla morgon pigga människor( mest pensionärer) utövar all sorts träning, och då menar jag verkligen all sorts träning :P Fanns en hel "sekt" (kändes det som) som stod å klappade i takt med varandra. Gamlingar som tränade Tai Chi, folk som dansade, tränade med svärd, sjöng i kör. Fanns de som bara stod och skrek, haha. Det sjukaste var ändå att se hur jävla grymma alla gamlingar var, hur duktiga som helst på det de utförde och framförallt hur sinnessjukt viga de var, det får en själv att känna sig vig som ett kylskåp. Man blev enormt glad och fylld med energi när man gick igenom parken, man glömde bort att det var jobbigt och eländigt att vakna så tidigt, istället fylldes man upp av glädje från alla glada människor.

Under dagen åkte vi sen till ett jätte känt ställe för shopping här i Beijing, detta ställe be söks av riktigt många turister( jäkla massa svenskar och tyskar). Detta ställe är känt för att man SKA pruta, alla verkligen prutade hit och dit det var helt crazy :D Man märkte verkligen att majoriteten av kunderna var svenskar eller tyskar, då en hel del försäljare kunde prata lite svenska å tyska.
Det blev 2 skjortor för 45kr st sedan en Canada Goose för 200kr, utrops priset låg på 1500kr :p Måste säga att Feilong är grym på att pruta då han hjälpte oss pruta ner allt vi köpte :)

Btw, dåligt kommenterat tycker jag! Skärpning! 93 besökare men endast 4 kommentarer, bättre kan ni! ^^Konstgjord sjö i parkenMorgonpigg? verkligen inte.....


Mamma, jag och farVig? Nja
Sjukt grymma :P


Har man inte råd med att köpa morgontidningen så kan man komma hit istället.
Här ramar de in sida för sida till de som vill läsa :)
Skicklig kalegrafi!


Magiskt, hela parken var utsmyckad med massa byggnader å sjöar


Ingången till Spicy Grandma


Fet kronjuvel möttes man av i ingången


För att sedan följa en trappa ner mot borden


Här spelades det ljuvlig musik
Sjukt jäkla stark kyckling, hostningar hit och dit och bränna i halsen :DThe antique market of china

Igår besökte vi antik marknaden, har glömt namnet, men jag tror det är ganska känt eftersom man såg en himla massa turister från västvärlden, bland annat en hel del svenskar :P Micke och jag fulade oss hela tiden med att prata svenska högt när vi gick förbi dom, haha =) Riktigt stor marknad med hur mycket prydnads saker som helst! Asså vill man ha lite speciella grejer och inreda sitt rum med tex, snygga tavlor, möbler, statyer m.m. så är det här stället du ska besöka! Du kan nästan inreda en hel lägenhet med grejer du handlar där,förutsatt att du gillar asiatisk inredning såklart :P
Blev mest att man gick runt och kollade en massa, onödigt att köpa en massa när jag ändå ska stanna kvar här ett tag :P Micke och föräldrarna hitta dock lite målningar, skit snygga!

Sedan mot kvällen besökte vi annan restaurang där vi bland annat åt en fusion av anka och kyckling som tillsammans blivit tillagade i ugn och till sist friterats, vi åt även en gudomlig sweet and sour spare ribs, den var så god så vi beställde ännu en tallrik utav den :)

Det är ngt med beijing å deras restaurang inredning, det är verkligen en "WOW" känsla när man kliver in, så fräscht, så schysst inredning, underbart!

Sedan idag, har vi tagit det väldigt lugnt, vi var på "The Bridge" ett café som emmy säger att jag kommer hänga mycket på, och jag kan bara nicka och instämma, cafét är riktigt mysigt, med awesome mat, sedan så har syrran varit så underbar att hon har skaffat ett medlemskort till mig bara för det :P  15% rabatt på allt jag köper! nice ^^

Framåt kvällen, tittade vi bara på film och vi åt hemlagad mat, mamma och emmy i köket :)
På onsdag är det micke och min tur, å då blir det schnitzel med hasselbacks potatis, sallad och ädelost sås ;) Vi var nämligen på en "open market" igår där de säljer allt du kan tänkas köpa till matlagning och färskt såklart! Så vi har köpt massa billig kött och fisk som vi ska tillaga framöver :)

Imorgon är det dags för lite sightseeing! Förbjudna staden, himmelska fridens torg och OS arenan :)

Stay Tuned!

Bilder från antik marknaden


Så schyssta grejer man vill ha!


Need some light?Ser ni vad jag ser?


*biiiip* *robot rage mode, -activated* *biiiip*


Här hittar vi tavlan micke köpte, ( gula i bakgrunden)


Svart/vita foton


Massvis med sådana här längder, som bara sålde målningar! Sjukt ha begär fick man :P

Bilder från kvällens restaurang besök

Ingången till restaurang, hmmm ska vi säga (ching chong)?


Lyxig och skön soffa indeed! :P


Ah, älskar inredningen!

BBQ Pork med sås


Bläckfisk med soya och ättiksås


Här har vi, Aubergine med tomat.


Sweet and sour spareribs


Ank och kyckling fusionen


Nationalday of China

Jaha, kinas nationaldag, ni tänker " måste ha varit jobbigt med miljontals kineser som köar till allt och allt, bilköer, gå gatorna helt befolkade", u name it.... men nej..... Så var inte fallet, iaf inte vid det området vi befinner oss i iaf, tvärtom.

Det var sjukt lite folk, knappt några bilar alls. Kommer berätta mer om kinas trafik vid senare tillfälle, den är helt sick, hehehe :P Folket åker iväg för å se på föreställningar vid andra ställen, såsom Himmelska fridens torg och andra stora ställen. Vi tog det istället lugnt idag och åkte inte iväg någonstans för att sedan trängas i flertals timmar med andra kineser för att se ngn konsert.
Det blev istället en sen frukost igen på Tous Les Jours, blev en Tuna Double Sandwich för mig, och den var riktigt smarrig! Därefter tog syster med mamma å pappa till ngt köpcenter, medans jag, micke och Feilong stack till ett stort Arcade spel ställe, grymt jävla kul, har alltid varit en liten nörd när det gäller arcade spel och gaming :P Micke å jag klarade av ett skjutspel, då man hade varsit vapen och satt i en "jeep" och skulle skjuta på muterade spindlar etc etc, grymt kul men stressigt! :P

Till lunch åt vi sedan på ett Thai ställe, där vi åt en "enkel" måltid på 18kr var som man ändå inte orkade äta upp....haha mat för 18kr och du orkar inte äta upp det, stört =D

Senare under kvällen åkte vi till restaurangen "Yangniushuanrou", precis försök uttala det namnet om ni kan :D Anledningen till vaför jag inte skriver namnen på ställen vi sitter å äter på är just därför :P Skulle jag skriva namnet så blir man nog mer förvirrad än upplyst :P
Iaf den resaurangen serverar bara fondue, och måste säger er att damn denna fonduen var riktig god och då ska vi inte tala om restaurangen hur fräsch och cool design den hade, alla detaljer wow! Jag ska sluta skriva nu och låta bilderna tala för sig själv :)Här är jag vid Thai Restaurangen, 18kronors måltid, wow


Ingången till "Yangniushuanrou"


Inredningen är bara pure epic....


2 meter höga stolar någon? :D


Awesome!


Detaljerna på taket å väggarna....


De hade pärlgardiner som avskiljare, snyggt!
Here's the fondue of awesomeness!