Vegitarian Pasta and TofuEn vegitarisk pasta med en Aubergine/tomatsås, mycket enkelt att tillaga och supergott! Det är inte så dumt med vegitarisk mat ibland, maten är lätt och man kan äta mycket :P Och sedan så är råvarorna sjukt billiga och lätta att få tag på. Win - win situation!

translate: A vegitarian pasta with a eggplant/tomato sauce, very simpel to cook and its delicous! Its not so bad with vegitarian food sometimes, the food is light and you can eat a lot :P Besides that the ingrediens is cheap and easy to get. A Win - win situation!

Nine days of school left, where did the time go!?Ganska ofattbart men det är endast 9 skoldagar kvar, sedan kommer 2 vänner från sverige, Klas och Simon. Det är väldigt snart och jag kan knappt bärga mig! Jag ser så sjukt framemot deras ankomst!
Kommer bli lite fler avskedsmiddagar nu framöver, en massa vänner som åker tillbaka till sina hem, det är lite tråkigt, kommer saknar er så sjukt mycket! Men jag kommer definitivt komma tillbaka och göra beijing gator osäker once again!

translate: Its pretty unimagenable but its only 9 schooldays left, and after that 2 friends is coming from sweden, Klas and Simon. Its really soon and I can´t wait! I'm sooo looking forward for their arrival!
There will be some farewall dinner from now on, a lot of friends is going back to their country, its a little sad and will miss you guys so much! But I'll definetly come back for sure and make the streets of beijing dangerous once again!

If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.Idag är det slapp dag så det bara skriker om det! Iphone spelande i sängen och bara degat. Det är tänkt att vi ska kolla klart Bourne trilogin idag. Igår tittade vi klart Ocean´s trilogin, kan inte fatta att jag har missat filmerna!? Gillade Oceans filmerna skarpt, en härlig och mycket roande samling skara filmer, med ett härligt gäng :P

Ska försöka ändra lite designen också, vi märker efteråt ifall det blir kanon eller kalkon....

T-shirt maniac
Har köpt en liten tillökning utav tshirt i lilla garderoben, åh ge mig sommar och lite värme tack!
Vilken är snyggast tycker ni?

Classmates at home = Korean food and cheese cake


Kim Hyeong Tae's snygga rygg och Yu Jin har vi här :)

Yu Jin was the head chef this evening!

A crowded (small)kitchen

Hui Shan and Kim Hyeong Tae

From left: Hui Shan, Kim Hyeong Tae, Yu Jin, Ellen and sister :)

tteokbokki

Korean pancakes? Okey, forgot the name of this dish

An then the guys insisted to see some pictures back from sweden. Didnt know what I got myself into when I said, sure! Well.....heres the result, very happy people :PBilder från i onsdags. Vi hade spenderat en hel dag på sommar palatset, vi bestämde oss sedan för att laga lite kvällsmat tillsammans. Jag ville testa på hemlagad koreansk mat så Yu Jin, Hui Shan och Kim Hyeong fick stå för maten och jag stod för desserten, cheese cake med citronsmak, serverat med passions frukt ovanpå. Liten glimt av cheesecaken kan ni se på sista bilden. Får ursäkta de dåliga matbilderna, var helt enkelt för utsvulten/trött och jag glömde bort helt :P

Det var en mycket trevlig kväll med galet folk. Jäklar vad koreansk mat kan vara gott! De koreanska pannkakorna var sååå suveräna!

Hey im hungry! Do we have rice?jeans shirt, MUJIS / cardigan,  H&M / T-shirt, Goulou street
jeans and scarf Wudaokou / bag and necklace, shenzhen

Tortellini with creamy sauce, topped with shrimp and shrooms
Här är lite bilder från middagen vi hade för vår vegitariska vän felix, dock har han bestämt sig för att äta sea food pga att hans träning kräver detta så blev toppingen självklart räkor :P Tortellini med krämig sås, toppat med svamp och räkor.


Idag har jag återigen besökt summer palace, åkte dit med några klasskamrater från 2:a klassen, trots en mycket dimmig dag så hade vi riktigt kul! Efter det så åkte gänget hem till oss, och vi tillagade koreansk mat och jag gjorde självklart cheese cake ^^ Klockan är nu 22.22 och det har precis gått, en mycket mätt och belåten dennis kommer förbereda sig inför en god natts sömn. Bilder från middagen kommer kanske imorgon, så håll ögonen öppna! Godnatt!

The district village, 798

I lördags så hade vi som sagt en liten klass tripp till The artist district 798. Solen strålade och himmeln var blå, trots tung bakfylla och endast ca 3 timmars sömn efter en hård utekväll så var dagen riktigt lyckad!

Det som en gång var fabrik 798 i ett industriområde i nordvästra Peking är i dag hemvist för den heta kinesiska samtidskonsten.

Detta var tidigare ett industriområde där topphemliga tillverkningar ägde rum. Det finns en text längst ner om själva Artist District för de som är intresserade. Om hur hela distriktet blev just en konstnärs område.

Här kommer en bildbomb från vistelsen runt omkring 798.
Fabrik nummer 798 var en industri som tillverkade topphemliga militära elektroniska komponenter i utkanten av Peking till i slutet av 90-talet.
Den slog igen
när många andra statliga fabriker stängdes i Kina, men Mao-citaten blev kvar på väggar och tak. Som: Ordförande Mao är våra hjärtans röda sol.

Hela 798-distriktet pulserar av nybyggaranda. Gallerier byggs om inför nästa utställning. Lastbilar far i skytteltrafik med byggmaterial. Många dussin arbetare gräver med spadar med långa skaft. I bakgrunden reser sig ännu några gamla fabriksskorstenar vid lokaler där industriproduktion fortfarande pågår. De röda tegelfabrikerna i området andas ännu av gammal kommunistepok. De ritades av östtyska arkitekter och byggdes med sovjetiska pengar på 50-talet, medan relationerna ännu var goda mellan Sovjet och Kina. Men innanför de flesta väggar har verksamheten förändrats.

Kalla krigets dagar är slut och har ersatts av utställningar med Mao-satirer, abstrakt konst, något naket och erotiskt, unga okända konstnärer på frammarsch, performancekonst, kaféer, restauranger och den 89-årige nestorn Wu Guanzhongs senaste utställning.

För konstnärerna och galleristerna som sökte ett ställe med billiga hyror blev det ett lyckokast att flytta hit 2002. Lokalerna är trendiga. De ger en undergroundkänsla. Etablerandet av 798 Art District har dessutom sammanfallit med den internationella boomen för modern kinesisk konst.


Korea by lunch

Bilder från i helgen, vi hade en liten lunch med en vän till emmy och feilong. Joel från boston :)


Hej! Denna helgen har varit helt sjukt fullpackad, en helg där sömn inte riktigt hunnits med så att säga. Men mycket har man hunnit och riktigt kul har man haft! Om 19 dagar så kommer Bring och Klas till Kina för att hälsa på mig. I en vecka ska de stanna här och vi har försökt komma upp med en lista med aktiviteter och ställen som kommer att besökas, mat som kommer att ätas, kläder som kommer att shoppas! En tuff och hektiskt, men framförallt en grymt rolig vecka väntar! I am sooo looking forward that you guys are coming!

translate:
Hi! This weekend has been soo busy, a weekend without any sleep more or less. But a lot of things has been happening och I had really a good time! In 19 days from now, my friends Bring and Klas will arrive to Kina to visit me. They are staying for a whole week and we've been planning and writing down a list with activities och places to visit, there will be food, and lots of shopping aswell! A busy week and tough week, but a really great week for sure! I am sooo looking forward that you guys are coming!

798 - Qijiuba

Det blev en helt galen utgång igår med klasskamrater, vi började kvällen med att äta lite mat och dricka. Massa koreanska drink lekar och shots senare tog vi oss till Sanlitun och besökte nattklubben Vics. Det var länge sedan man tog ut till nattklubbar och dansade, jag hade riktigt roligt! Vi dansade loss ända till kl4 på morgonen, jag kom inte i sängen förren halv 5. Tror det eller ej, men jag vaknade sedan 3½ timme senare för att göra mig iordning inför besöket till 798 med min andra klass. Det var sjukligt tungt, men oj det var lätt värt det!

798 är en slags "by" med massa gator, byggnader och öppna områden. Det som är speciellt med byn 798 är att hela byn är tillägnat till konst. Och du kan hitta vad som helst inom konst, gamla tavlor, svart vita foton, men framför allt "modern konst". Modern konst med grymt kreativa arkitekter och designers, jag har ett gäng bilder som jag lovar att lägga upp, men jag har haft det riktigt tungt och endast haft 3 timmar sömn sen fredags morgon.....En hel dag vid 798 var inte tillräckligt, gillar du konst så är 798 ett defintivt sevärt ställe att besöka. Jag vill åka tillbaka! Men nu, dags för lite sömn, tack!


Bild tagen från google

Hela byn var utsmyckat med massvis och åter massvis med statyer av olika slag.Sui Maai (Kinesiska Frikadeller) - KindaKära syster gjorde Siu Maai förra helgen och till det åt vi vitlöks baguetter, mycket lyckat och mycket gott var det!
Ikväll så blir det utgång med 2:a klassen, vi ska ha en liten avskedsfest för några koreaner i klassen. Det är nämligen deras sista helg i Kina innan de åker hem, tråkigt!
Imorgon blir det sedan att vakna tidigt för att hänga med klass nummer 1 till ett konst område som heter "798" där finns det en massa med konst av olika slag! Det ska bli sjukt intressant och roligt!
Det blir en fullspäckad helg, då jag och emmy sedan ska besöka lite butiker som säljer tyger av olika slag, vi ska försöka få lite kläder uppsydda av skräddare, kläder blir på så sätt lite mer personliga och unika :)

Just nu ska det avnjutas en måltid Pasta Carbonara för att sedan dra sig ut för att träffa klassen!

Trevlig helg alla!

Lunch with classmates from the 2nd classtteokbokki
Ember, Darren and Wallace
(ember is not her real name, forgot her korean one, sry! )

KimchiHui Shan to the left


Group photo of the 2nd class (Half of it, at least...) ^^

Bilder från förra veckan då vi var på en koreansk restaurang och hade lunch. Det var mycket gott och mycket trevligt! Som ni ser på sista bilden så har vi alltså fått snö här i beijing....kul? Knappast.....

translate:
Pictures from last week, we went to a korean restaurant and had lunch. It was very tasty and I had a great time! As you can see on the last picture we got ourselves some snow in beijing....happy? Not really......

Latest Bought


Levi's shoes in Jeans
I've always wanted one of these, and finally I found one ^^

" Hanging out/studying at the bridge "En dag efter skolan, lunch och pluggande at the bridge med klasskamrater. Ahh....det är så härligt att vara student i Kina, ordet "fattig student" existerar mer eller mindre inte :P I will miss these good times big time!

translate: One day after school, lunch and studying at the bridge with classmates. Ahh....its so nice to be a student here in China, the word "poor student" doesnt really exist :P I will miss these good times big time!

The art of deleting messages.....clearly I dont know how :/

En dag ska jag få tummen ur och rensa min inkorg once and for all, 148 borttagna                                               so far.....uhg......its a long way to go :P

Dinner with patrik and his family


Middag från förra månaden. Vi träffade Patrik Tang med hans son och fru, och hade en super trevlig middag! Inredningen och atmosfären över hela restaurangen var väldigt imponerande och maten smakade mycket bra :) Det var trevligt att träffa Patrik igen, och wow....jag vet inte hur länge det var sedan vi sågs, jag vet att jag var väldigt väldigt liten då :P

Nåväl, här kommer lite bilder ifrån kvällen!Sonen Dylan leker med fiskarna


Sweet and sour ribs


Corn drink


Lamb specialty


And Kaoya ofc! (Beijing duck)


Wzup Dylan!? :D

Son and father :)

And the family :)

Picture bomb from the Summer Palace "Yi he yuan"

Bildbomb från sommar palatset, det spenderades en hel dag där med goda vänner och vädret kunde verkligen inte vara bättre!!
Taku pretending to be a dragon? :P


What's up with the stances?


Enjoying the sun


Happy Yiseoul and Taku :)


Kartika with cool glasses, bam!

We could actually walk out on the ice, seeing the summer palace from a different view, now that was something :)

Beautifull!

Karate kid turning japanese? :P

Or German/Indonesian? ^^

Classical jumping picture, with a lot of cracking in the ice =)

Look! There we are!


The gang of awesomeness!


Boat of stone?

Godzilla Yiseoul is approaching! Yikes!!!


Coffe break!! Pastrys and sandwishes from Tous Les Jours!


Wheres the people?


After a lot of high and exhausting climbing, this picture was taken! Lei Si le!!Imitating rabbits, after all its the rabbits year! :P

Hotpot at T6

Hej! Bilder från Hotpot restaurangen T6, efter en hel dag på sommarpalatset så resulterade det ett gäng frusna, men glada studenter! Och vad är bättre än Hotpot då? Nej, precis...inget....eller inte mycket iaf. Så Hotpot med vänner blev det och gott var det!
Im so glad that I found you guys! Lets have more hotpot soon! :D


Idag har varit en suvären shopping dag! Kära syster och jag åkte till en gata som heter Goulou och wow! Vi hade riktigt tur då nästan alla butiker vi gick in hade utrensning på sortiment osv osv, så det var massa bra priser! Ett par nya erövringar och köp senare hade vi plötsligt KFC cravings, så vi tog första bästa Taxin till Wudaokou och åt, en massa!
Kom att tänka på idag, fan.....det är inte länge kvar till jag kommer tillbaka till sverige igen. 5 helger har jag kvar, gaaah! Känner redan nu att jag kommer sakna kina, rejält....5 veckor......det lär gå snabbt!

Oh well! Det innebär att ta tillvara på varje dag som återstår! Så vad ska jag göra nu? Enkelt.....Äta!

Le Marquis "Chocolate Spongecake"

Då blev det en andra omgång utav Julia Childs Chocolate Spongecake "Le Marquis".
Emmy fick ju somsagt Julia Childs kokböcker och Dvd:er i julklapp. Vi fann Julia Child genom filmen "Julie & Julia" en film om en kvinna som försöker hitta en hobby i hennes tråkiga tillvaro. Hon bestämmer sig för att blogga om mat, en bok som hon har är skriven av en Julia Child, kokboken är den allra första franska kokboken skriven i engelska. Hon bestämmer sig för att under 1år hinna med att tillaga alla recept som finns i boken ca 500st och samtidigt så uppdaterar hon bloggen för nyfikna läsare.

Filmen hoppar fram och tillbaka mellan de två historierna och vi får se två mycket olika kvinnor utveckla sina intressen och karriärer, på ett sätt som förändrar deras liv.

För de flesta svenskar som hör namnet Julia Child ringer det inga klockor, här har vi gått miste om en fantastisk tv-personlighet. Hela hennes uppenbarelse utstrålar humor och värme och även om hon ibland nästan blir en parodi på sig själv känns det hela tiden äkta. Hennes dvder är bara så underbara och man kan inte göra något annat än att le. Okej....jag är inte världens bästa film recensent så filmen kanske inte är sådär bra beskrivet, desto större anledning för er att se filmen, Julia Child är en person som man bör uppleva, jag måste säga att jag är helt såld på hennes Dessert avsnitt och recept i böckerna :P Ni måste bara se filmen och avsnitt från den äkta Julia Child, när ni har gjort det så förstår ni exakt vad jag menar!

Alright, så här nedan har vi Julia Childs "Le Marquis - Chocolate Spongecake". Fast i detta fallet valde vi att uppgradera det hela, vad sägs om dubbla lager spongecake och buttercream? Och självklart med chocolate icing! ^^
(Länkar till recept hittar ni längst ner)
Nedan är 1a versionen utav Le Marquis.....ganska mesig om man jämför med den nya versionen? :P

Le Marquis v.1Här har vi henne! Julia Child, varmare och härligare person blir svårt att hitta!
Vill ni ha receptet till Le Marquis så kan ni hitta det här
Och så självklart måste man ha buttercream som innehåll, receptet finns här och choklad icingen här

Som Julia Child säger: I'm Julia Child, Bon Appetit!
Lycka till!

Chamer, lovely cantonese food in beijing

Efter vandringen runt omkring Chang Dian, så bestämde vi oss för att åka till "Restaurangen (Dai Pai Dang), men så blev inte fallet, eftersom den restaurangen var stängd. Ledsen som vi blev så bestämde vi oss för att äta Ramen vid ett ställe som ligger 10minuter gångavstånd ifrån. Påvägen dit så råkade vi stöta på just denna restaurangen Chamer, här serverades kantonesisk mat i topklass! Chaasiu, Siiu Jook/Roou, anka mm, allt fanns verkligen! Finns ingenting att klaga med restaurangen, maten var utsökt och utav topp kvalité, serveringen jättebra och maten kom fram på bordet väldigt snabbt. Gaaah! Jag vill tillbaka nu nu nu!

Syrran om du läser detta, så vet du vart jag vill äta nästa gång vi går ut ;)Chang dian temple fairy

Vi spenderade en dag med att besöka en tempel marknad, nämligen Chang Dian! Det var en riktig häftig upplevelse att få se hur allt är utsmyckat i röda färger. Stora folkmassor som har en massa trevligt med familjen och vänner. Överallt finns det små stånd där de säljer allt från himmel och jord, mat i massor och föreställningar lite här och var. Barn som leker med leksaker, flyger drake. Vädret det senaste dagarna har varit underbart! Skinande sol och klar himmel :)

Här kommer ett litet utval med bilder som jag gärna delar med mig utav ^^Studerandet har blivit mer och mer intensivt nu på sistone, krävs mycket pluggande för att hänga med på lektionerna. Men det är kul, jag lär mig mycket nytt och lär känna massa nya trevliga människor. En ny kille började i klassen idag, från Australien och hans kinesiska var dödligt grym jämfört med min......han läser till kinesisk medicin och tränar Qi Gong.......själv så gillar jag att äta mat, kanske inte lika imponerande, men........

Do you believe in fairytales?Super skön grå tröja med tuff krage köpt och prutad från Wu Dao Kou market :)


Tjingeling! Idag har vi varit ute i stort sätt hela dagen, vi har besökt Taorenting där en jätte stor "Temple Fairy" var på plats. Alla träden var utsmyckade med stora röda lyktor, massvis med glada människor, marknader och små matstånd lite överallt. Små uppvisningar här och var, akrobatik, eld sprutning, break spear against throat, shaolin munkar, trollerier m.m. En mycket annorlunda men väldigt trevlig upplevelse, och vädret här i beijing är underbart, vem behöver jacka längre? ;P

Vi är nu på 3e dagen utav nyårsfirandet (finns 15) och än så skjuts det fyrverkerier som aldrig förr, jag undrar vart alla fyrverkerier kommer ifrån, de tar ju aldrig slut!? Iaf, imorn är det 4e dagen utav nyår, vilket innebär att ingen ris får ätas, men det är ju ingen konst jag röstar på pizza! :)

Historien bakom kinesiskt nyår

Här har vi prytt hela huset med nyårs dekorationer, allt från blommor, frukter, röda "klipp papper" till rödalyktor. Allt detta symbolisera det goda.
Har ni någonsin undrat varför allting måste vara rött och varför man måste smälla smällare i en sån oändlig mängd? 

En berättselse kommer att svara på alla dessa frågor....

- För länge sedan i en liten by någonstans i det gamla och traditionella Kina så förbereds det för fullt med  välkomnandet av det nya året. I byn möter man på ångande kök i alla hus och hem, barnen är förväntansfulla inför den omtalande nyårs natten. Medans nyårsatmosfären steg för steg byggs upp gömmer sig något fruktansvärt och skräckinjagande längs horisonten.

En pojke frågar sin farfar: "...varför måste vi hinna hänga upp alla röda lyktor innan mörkret faller farfar?".
Farfar svarar: "det är för att vi ska kunna skrämma bort "Nian". Utan att ställa fler frågor så skyndar sig pojken med att hjälpa till sin farfar för att få arbetet klart. Vid husets huvudport hänger nu två stora röda lycktor på varsin sida, det hängs även röda lycktor längs hela korridoren i vår courtyard. Pojken kunde inte släppa det farfar berättade om, han tänker för sig själv "skrämma bort Nian?"..."vem/vad är det för något?".....

En mycket glad och belåten pojke springer runt och leker i courtyarden efter den stora nyårsmiddagen. Pojken ser farfar sitta och röka pipa i ett hörn, pojken tänker ta sig till mods och fråga farfar "vem/vad Nian är". Pojken hann knapp fram till platsen där farfar satt och pojken hör farfar säga: "Kom nu pojken min, spring till förrådet och hämta smällarna, vi måste skynda oss innan Nian kommer för att ta bybarnen!" Den spända lilla pojken springer till förrådet för att leta rätt på smällarna. Han bär ut en stor låda fylld med röda stora smällare. Farfar ber pojken tända två rökelser som de kan ha när de tänder på smällarna. Pojken förstår fortfarnde inte vad det är de ska skrämma bort.....
En hel natt i byn hör man höga ljud från spåren av smällarna...
När farfar bäddar ned sin lilla pojke säger han till pojken: "Se sådär, ännu ett år till har byn lyckats skrämma bort Nian. Nian är namnet på det fasansfulla monstret som kommer ur jorden på nyårsafton för att kidnappa små bybarn", säger farfar. Farfar fortsätter: ".....de röda lyktorna och smällarna är till för att skrämma bort Nian, detta är för att tvinga Nian att återvända tillbaka till dess ursprung, för i byn är Nian inte välkommen....". Detta är historien om varför vi hänger upp röda dekorationer och smäller en massa smällare.

Än idag hänger man upp lyktor och smäller smällare i mängder för att välkomma det nya året och skrämma bort "Nian".... 

Ser nedan hur vi gör oss reda för att skämma bort "Nian".
Hänger röda "klipp-papper" på varje dörr.


Lyktorna är på sin plats!


"Nian" är rädd för den röda färgen.


Färska blommer i varje hörn.


Rött, rött och rött!På kvällen kommer lyktorna att tändas för att skrämma bort "Nian".Här är inköpta smällare som ska hjälpa till att skrämma bort "Nian"....

Buddha...Vi offrar till våra bortgångna släktingar.Offringar tillägnat till våra bortgågna släktingar

Galet Kinesiskt nyår i kina!

Våren är kommen och ett nytt år ska välkomnas enligt månkalendern. Idag är det nyårsafton, det innebär en massa förberedelser inför välkommandet. Under nästan en hel vecka har vi varit igång med all förberedelser. Trots att jag år efter år har firat det kinesiska nyåret i Sverige så måste jag säga att årets firande har visat mig hur den riktiga traditionen  bör firas kring denna högtid. 

Enligt månkalender och traditionen ska under denna dag göras:

Månkalenderns 24:e (västlänska 27:e) Stor städa.

- Allt ska rengöras, allt gammalt och trasigt bör kastas.

Månkalenderns 25:e (västerläsnka 28:e) Göra egen tofu.
- Feilong och Felix tog utmaningen och gjorde tofu hemma.

Månkalenders 26:e (västerlänska 29:e) Förbereda kött.

- Enligt traditionen ska all kött förberedas, tex. marinera, salta, ångkoka eller grilla.

Månkalenderns 27:e (västerläska 30:e) Döda och slakta en kyckling.

- Vi hittade vår kyckling i en frysdisk på Supermarket istället ;P

Månkalenderns 28:e (västerlänska 31:a) Jäsa degen

- Jäsa degen inför morgondagens "mantou" bakning.

Månkalenderns 29:e (västerlänska 1:a feb.)

- Dagen vi gjorde "mantou" = Ångkokade bullar (se bild nedan på mantou).

Månkalenderns 30:e (västerlänska 2:a feb) Vilket är Nyårs afton!!!


- The Grand Final (se resultat nedan)
All förberedelse bör vara klar innan mörket faller. Ingen mer städning, tvättning eller utgång är tillåtet. Från månkalenderns 1:a till 5:e får inga sopor slängas, ingen spis tändas, ingen städning, man ska hålla sig ifrån all negativa ting och svära osv. osv. Det finns hur mycket som helt man ska undvika att göra, detta är främst för att kunna välkomma det nya året på ett korrekt sätt, för man vill väl inte städa bort all "lycka och pengar" när man sopar och damsuger runt i huset, man vill heller inte skrämma bort alla goda andar och själar genom att svära och säga dåliga ting.
Idag har vi använt hela dagen till att avrunda allt arbete med förderedelserna inför högtiden. Vi har dekoretat hela huset med färska blommor, frukt, nyårs dekorationer och röda lyktor. Syrran har stått halva dagen i köket och välkomnat köks- och matgudarna, resultatet kan ni se nedan :P
Efter stormiddagen har vi suttit och druckit te och ätit frukt och nyårs snacks. Fram tills midnatt måste vi hålla oss vakna, detta för att verkligen kunna välkomma det nya "Kanin året", vi kommer att göra "jiaozi" (kinesisk dumplings) vid midnatt och sist med inte minst ut och avfyra smällare och fyverkerier. Jag kan nu säga att jag är REDO att välkomma det nya året!!!!! Tigerräkor (wokad med chilipulver,salt och svartpeppar).

'
Silktofu med inlagd ägg på kinesisk vis.


Wokad brocolli


Feilongs "Gong bao jiding"


"Gong bao tofu"


Omelett med vitlöksgräs.


Förrätt: Gurka med sesamolja, vinäger och vitlök.


Lax med ingefära och sweetsoya sås."Jordens tre skatter" (Disanxian) bestående av: aubergine, potatis och paprika.


Peking anka (Kaoya) såklart!


Kokt kyckling.


"Chasiu", grillad fläskfileé.


Wokad nötkött med salladsbedd.


Hemgjorda ångkokade bullar, "mantou".


Vår kompletta nyårsmiddag: 2 kalla förrätter, 12 varmrätter.


VI ÄR REDO!!!


Nyårsfirande i vårt Peking-hem!

Klockan är nu 22.54 och det återstår ca 1 timme kvar innan det nya året börjar. Det ska göras "jiaozi" (kinesisk dumplings) och sedan ut för att avfyra en massa fyrverkerier. Hela dagen så har fyrverkerier avfyrats och just nu är hela himlen täckt med fyrverkerier, inte så konstigt då man befinner sig i landet utav fyrverkerier :P

BBQ night with Kartika and Ayoung

Förra veckan så tog Ayoung, vår koreanska gourmet medlem oss till ett koreanskt BBQ ställe. Vi gav henne helt fria händer och beställa allt som är gott :P

Och gott var det verkligen! Det serverades en massvis med olika sorters kimchi, det verkade som att det aldrig tog slut och strax var hela bordet fyllt med massa mat. Massa kött med olika marinader och såser, sallader för att göra wrap utav, med det grillade köttet och kimchi som innehåll.
Kvällen var jätte trevlig, med massvis utav god mat och gott sällskap, Ayoung du gjorde verkligen ett grymt bra jobb med kvällen! En mycket mätt och belåten Dennis blev resultatet av den härliga kvällen. Gourmet club for life!


Ayoung och Kartika beställer


Koreansk bön soppa och pumpsoppa serverades som förrätt


Jag och Ayoung, happy times! :)

Kött!!


Kartika och massvis med kimchi :D

Servitrisen springer från bord till bord och hjälper gästerna med att grilla köttet, häftig upplevelse.
Hon log hela kvällen, då hon såg mig och Kartika så uppspelta och njöt av allt :P


En jävligt nöjd Dennis :P


Det grillades även ribs! :)

I väntan på att köttet ska bli klart, så kan man försöka lära sig namnet på alla rätter :P


Bi Bim Bap (spelling?) :P

Ayoung in action!

Thanks you guys for an awesome evening, really, Thank you!!! :D

Latest Bought

Svart & grå tröja. Gillar kragen skarpt :)