Snake eating at Wangfujing - Food street


Bilder ifrån när vi var i Wangfujing - Food street i Peking. Ett ställe där man kan äta en massa konstiga saker och ting, såsom larver, maskar, skorpioner, sjöstjärnor, ormar m.m. Bilden ovan är när vi sätter tänderna i en vattenorm, verkligen inte mig i smaken! (syns nog ganska tydligt på bilderna, haha) Sliskigt och gummi aktikt, men ett måste att testa på! Sedan blev det lite skorpioner och sådär, ni vet, det gamla vanliga :)
Mina vänner, jet lag och feberSup daaawgs! Då har man lämnat Kina, beijing bakom sig för andra gången. Har haft en helt underbar månad i kina och jag har såååå mycket att berätta! Dock får det återkomma en annan gång! Tillbaka till kära Sverige igen, fast saker och ting kunde ju varit betydligt mycket bättre! Sitter nämligen här med vääärldens mysigaste hosta och halsont med massa gojs och slem ni vet? Inte det mysigaste om man säger så! Sedan har jag fått en ny vän som heter Feber, jag gillar inte honom så värst mycket, han kommer och går lite som han vill och kan göra det besvärligt för en lite väl för ofta kan jag tycka! Denna gången hade han en annan vän med sig, Jet lag heter han och är minst lika besvärlig! Så vi 3, jag, febern och Jet lagen har umgåtts i några dagar nu och jag har faktiskt tröttnat på dem lite granna, de får gärna försvinna!

Jaa....det var väl så mycket jag orkade skriva idag, nu blir det massvis med vatten och film, och eventuellt lite mer vila!

Krya på dig Dennis!
Tack så mycket, Dennis!

Beloved sisters birthday part 2 - Opposite House, Resturant Bei

Somsagt så lovade jag ju att slänga upp del 2 av kära systers födelsedag. Efter den 3 timmars sjuka brunchen(4 rätters!) så bestämde vi oss för att ta oss hem igen för lite tårta och te, Emmy hade ingen aning om att det var dags för ännu en överraskningsmiddag senare på kvällen. Väl hemma blev det lite fika och sedan föll alla som en sten och somnade. Efter att ha kämpat med att ta sig upp, fast man egentligen inte ville göra något annat än fortsätta  sova, men men! Bord var bokade och en sista överraskning väntade!

Vi hade bokat bord på en exklusiv japansk restaurang vid namn Bei. Denna restaurangen ligger inuti "the opposite house" vilket är ett 5 stjärnigt hotell som bla prinsessan madeleine bor i när hon besöker Peking.
Bei var en fruktansvärt snygg restaurang med inredning i min fulla smak! Ljussättningen, det stilrena möblerna, färgerna och framförallt personalen som var super trevliga och hjälpsamma. Maten de serverade där var även den helt underbar! Det är verkligen skillnad på sushi och sushi, I gotta tell you that! Allting bara smälte i munnen, smakerna levererade nya smakupplevelser och Bei visar verkligen hur mycket mer "äkta" mat kan smaka om man går steget längre, anstränger sig det "lilla" extra för sina råvaror. Bara som ett exempel, så gör Bei sitt eget salt, de hämtar upp vatten från havet utanför Osaka i 100meters djup, kocken är en Amerikan från New Orleans som har studerat sushi inom det traditionella. Sedan har han öppnat upp restaurangen Bei och serverar japansk mat, men många utav hans rätter är mycket nytänkande och väldigt innovativa, men framförallt väldigt goda!
saltwater tofu 海水豆腐
fresh tofu made in-house from deep seawater with six sauces


crispy beef salad 酥脆牛肉沙拉
wtih seared wagyu chuck and crispy flank steak on top of wild herbsfresh tofu miso soup 自制鲜豆腐味噌汤
whole grain caramelized miso soup with housemade tofu and cabbage


lotus root with edamame 芥末毛豆莲藕
lightly fried with mustard, tatsoi and aged shanxi vinegar


chicken buldak 鸡肉蘑菇
boneless chicken leg and wing grilled with hen of the woods
mushroom and cornmeal
Misosoup dessert, strange one!


Beloved sisters birthday part 1 - Maison Boulud with a 4 star michelin Chef

Vi vet ju alla att 1 bild säger mer än tusen ord, i detta fallet så valde jag 25st bilder vilket är ca 25000 ord, rent teoretiskt. Vi fixade en suprise för min syster med blommor och tårta i sängen följt av att vi besökte en fransk restaurang med en kock med 4 michelin stjärnor. Daniel Boulud hette han och har en hel del restauranger över hela världen med michelin stjärnor.

Vi alla åt en helt underbar fyra rätters vilket resulterade i total eufori och matkoma, det var en riktigt trevlig restaurang med hög klass!

Ni vet min tidbegränsning när det gäller bloggandet, så somsagt, bilderna får tala för sig själv! Part 2 kommer kanske imorn! Inom en snar framtid iaf :)

Herbed Butter Crusted Snails, Garlic Parsley and Ham.
Butterfish Grilled with Spice Roasted Cauliflower Lemon
Herb Salad

Norwegian Smoked Salmon, Herb Salad and Pumpernickel Toast

Schnitzel with Quail egg and lettuce

Creamy Spinach, English Muffin, French Ham
Sauce Hollandaise

Sirloin Burger Filled with Braised Short Ribs
Foie Gras Served with Pommes Frites

Grilled Paillard of Tenderloin, Fricasse of Carrots
Lemon Pulp and Olives

Creamy Spinach, Roasted Mushroom
Black Pepper Sauce

Caramelized With Hazelnuts, Milk Chocolate Mousse
Creamy Nougat with Praline Ice Cream

Chocolate Sablé with Co"ee Cream and Ganache
Macadamia Ice Cream

Crème Brûlée - Madagascar Vanilla with Seasonal FruitsUna sister and una macaroon

Nya medlemmar i Backstreet Boys!