People aren't hearing all the music

Dr. Dre
"People aren't hearing all the music.

Artists and producers work hard in the studio
perfecting their sound. But people can't really hear
it with normal headphones. Most headphones
can't handle the bass, the details, the dynamics.
Bottom line: the music doesn't move you.

With Beats, people are going to hear what the
artists hear and listen to the music the way they
should: the way I do."

Lite fler bilder på mina nya älsklingar, mina Beats by dr. dre.

Na, Na, Na, Na, Na, Na, Na, Na...Batman!//tisha - Zara // cardigan - unplugged // chinos - MQ // skor - levis //
// armband - h&m // ringar - marknad, beijing //

Superhjälte nörd som jag är så kan jag inget annat än älska batman tishan jag fått utav mina kära syskon!

Na, Na, Na, Na, Na, Na, Na, Na...Batman!


I say i'm flammable i'm TNT


Kommit hem från jobbet, slänga i sig lite mat och vila lite, för att sedan peppa stenhårt för en kvällsrunda med joggingskorna, bästa känslan!
5 dagar i rad har jag nu sprungit efter jobbet och jag älskar att det blivit en rutin! Sedan så har jag världens bästa spellistan som Marcus Åberg har tipsat om! Grym kille som skriver om träning och mode, checka in vetja!

Här är listan och lite förklaringar för att få den där känslan ni vet ;)

The Night Out - Martin Solveig
Bra tempo för uppvärmningen, sedan är det en bonus att låten dessutom nästan är 5 minuter lång. Perfekt att komma igång till och hitta in i andra andningen som är viktig att hittat innan träningen drar igång på riktigt.

Running Up That Hill - Placebo
Även detta är en uppvärmningslåt som bygger upp förväntningarna inför det som komma skall. Börjar lugnt för att sedan höja tempot, och här är det också viktigt att jobba igång alla muskelgrupper. Är du ute och springer kommer du automatiskt följa låtens olika tempoökningar.

Hate To Say I Told Your So - The Hives

Nu är vi äntligen igång med passet på riktigt, lite högre tempo men framförallt mer kraft i musiken. Benen lär vilja sticka iväg nu i ett högre tempo och du lär också följa med i texten efter ett tag.

Day'N'Night - Kid Cudi vs. Crookers
Lite skön house lättar alltid upp i träningen, denna låten finns mitt i passet för att du ska hitta en bra rytm och bara flyta på.

Alive - Adrian Lux, The Good

När vi är inne mitt i passet är hela kroppen igång, du har hittat flåset. Ett skönt tempo som du skulle kunna hålla hur länge som helst. Nu höjer vi också trycket på musiken genom att köra mer house i form av Adrian Lux.
Du glider bara med.

Dansa Pausa - Penetoz
Efter två lite snabbare låtar är det återigen dags att hitta tillbaka i ursprungs tempot och kunna slappna av lite. Och genom en lätt text som ger dig en känsla av att vilja dansa med blir det lättare att ta sig över till avslutande del av passet.

Hotter Than Fire - Eric Saade, DEV

Återigen går vi tillbaka i högre tempo, mixat med en text som är lätt att sjunga med ifall du skulle vilja göra det under passet. Höj tempot i din löpning återigen för nu är det mindre än hälften kvar av passet.

Shout it Out - David Lindgren
Fortsätt högt tempo i låtarna, nu är vi nära slutet och du flyter bara med i låten. Nu känns det riktigt bra, om du vill kan du sjunga med även i denna låt. Skön känsla i hela kroppen "put your hands up to the sky..."

Segertågen - Maskinen

Upploppet. Nu är vi snart i mål, som vi säger "Hej här kommer segertåget....". Hela kroppen fylls med ny kraft och du hittar tillbaka i ett lugnt tempo igen för att snart vara framme vid målet.

Hide And Seek - Imogen Heap
Nedjogg. Viktigt att jogga ur kroppen och göra dig redo för nästa pass, det gör vi i lågt tempo till denna låt. Och nu är du framme vid sista låten.

Och självklart har ni listan här:
http://open.spotify.com/user/ascendix/playlist/5qjWmcOiL2fIHrxEvavThM

Vad väntar ni på!? Ut och spring!

I speak to the music, let's play

// tröja - clockhouse // byxor - golden towers, beijing // linne - h&m // skor - levis // armband - dyrberg/kern //
// mobilsväska - goulou //
ringar, armband, klocka - marknad // hörlurar - Beats By Dr.Dre //


Som ni kanske har märkt så har jag haft en liten liten bloggpaus, har nämligen varit fullt upp här hemma! Älskade kära bror Mikael har nämligen kommit hem ifrån Kina efter ett halvårs vistelse därborta. Det har ätits i mängder med familjen och släkten. Det har tittat på bio, Hunger Games, vilket förövrigt var en mycket bra film!(Boken är dock bättre). Lite födelsedags firande och lite annat smått och gott! Micke och Emmy(syster) hade även lite presenter till lilla moi! Denna urläckra tröjan(ovan) ifrån clockhouse och sedan dessa underbart älskvärda och läckra hörlurar Beats ifrån Dr.Dre, är jag gladast killen eller vad?! :D

Klockan är nu 20.20 dags att gå ut och springa!
Unless you puke, faint or die. KEEP GOING!

Tell me something Google doesn't know
// byxor - levis // linne - h&m // tröja - marknad, beijing // väska - goulou street //
// klocka - sbao // skor - levis // ringar, armband - marknad, beijing //

Ännu en kväll som man gick loss med löparskorna! Du härliga pepp och motivation vart kommer du ifrån?! Hursom så gillar jag läget. Mycket!

På tal om något helt annat så kom jag över första boken utav Hunger Games trilogin i helgen, kommit igenom halva boken och måste säga att det är en grym bok! Först boken sen bio, thats it!
Nu dags för fruktansvärt mycket frukt med betoning på fruktansvärt!

Howlin' for youEfter ett 10½ timmars pass på jobbet, man är helt slut i huvudet och vill bara slänga sig i soffan och inte röra ett finger resten utav dygnet, exakt så kände jag efter arbetspasset. Men icke sa nicke! Efter kvällsmaten fick jag ett helt sjukt ryck och motivationen var på topp! Tog på mig löparskorna och med musiken i öronen sprang jag en runda på 6km, bara sådär?! *Klappar mig själv på axeln* Motivationen är på topp, nu jävlar!

"There's a difference between interest and commitment. When you're interested in doing something, you do it only when the circumstance permit. When you're committed to something, you accept no excuses, only results."


“Positive anything is better than negative nothing.”Tyckte att det behövdes lite positivt "peppande", är vardagen trist och tråkig? Läs inlägget och tänk om.


Det händer då och då att jag får höra kommentarer som, "du är alltid så glad", "du är ju han den glade!", "varför är du alltid så glad?" jag vet faktiskt inte hur jag ska svara på det, självklart är det kul att höra, men det bara är så jag är, jag bara är just glad och det är inget märkvärdigt alls. Sedan tror jag mycket på att positivt tänkande och inställning gör saker och ting så mycket enklare.

Vad är då positivt tänkande och lycka för mig?

Jag tror att lycka inte bara beror på vad som händer runt omkring oss utan även hur vi tolkar just dessa händelser. Vad beror det på att en person som verkar ha allt kan vara olycklig och en person som har lite fortfarande kan leva ett lyckligt liv? Enkelt. Lycka skulle jag säga beror inte på vad man har och hur mycket, utan hur mycket vi uppskattar det vi har. Det är lätt hänt att vi tar saker och ting förgivet och man tänker sällan på hur lyckligt lottad man egentligen är över att bara vara frisk, över sina vänner, tak över huvudet, eller mat på bordet.

Om man frågar sig själv, måste saker och ting försvinna eller bli sämre innan man ser hur fantastiskt det egentligen är? Behöver man uppleva något negativt för att uppskatta livet? Jag skulle svara nej. Jag tror att om man bara skulle kunna försöka att använda sig av och göra tacksamheten till en del i livet så slutar man nog med att ta saker och ting för givet. När man väl är tacksam för mat på bordet, för sin hälsa, och tacksam över att ha underbara vänner och en kärleksfull familj, så uppskattar man livet så mycket mer.

När man väl gjort det till en vana av att vara tacksam och ha ett positivt tänkande, behöver man inte längre "ngn" speciell händelse för att göra en lycklig, för om man verkligen tittar så finns det mycket som är unikt och speciellt runt omkring sig. Var medveten om nuet, försök med att uppskatta det lilla lite mer. I slutändan så är det såklart vad vi själva tror på och tolkar som spelar roll.

"When the sun rises, it rises for everyone"'

Det var allt för mig! Nu, sängdags!

Details from the past

En blandning utav detaljbilder ifrån några utav mina outfits! You like?

Min fredag i (mat)bilder


Super trevlig lunch på Cafe deluxe med kära kusiner och Kalle som inte blev med på ngt kort, ....hmmph!


Citruskyckling från Öland, rostade rotfrukter & dragoncrème till det en smarrig soppa, gott gott bröd och sallad.


Framåt kvällen blev det pizza baking time, cowabunga! Som man brukar säga! Pizzan toppades med massvis utav parmaskinka, mozarella ost, babyspenat och en egengjord vitlöksolja!


Hickory chicken bagel och största latten ifrån det ny öppnade Espresso House i Linnégallerian. Blir ett nog ett stammis ställe då kusinen Jenny jobbar här :)


Under kvällen så fylldes min lilla mage utav denna härliga läckerhet! Friterade springrolls med massa grönsallad, nudlar och fisksås. Sjukt läskigt vad bortskämd i matväg man är! Helt okej för mig! :)

Strax över till kalle för lite allmänt soffhäng och umgänge, jobbdag imorn somsagt en lugn afton för mig med andra ord!

Like sand through the hourglass

// tröja - carlings // t-shirt - h&m // byxor - uniqlo // skor - converse // halsband - unplugged //
// armband - vila // klocka - golden towers, beijing // ringar - marknad, beijing //

Tuddilu! Är hemkommen efter ett par dagar spenderade med kära släkt och vänner! Det har hunnits med att fika en massvis, luncha en massvis, prata skit om allt och allting(en massvis, bakats pizza, nördat gitarr och lite annat smått och gott! Har varit lite som en "helg" för mig, då det inte blir någon riktig helg denna veckan. Jobbhelg förstår ni :) Men det känns bra och jobba nu. Nu vet man nämligen vad det är man sparar till, jag längtar! Somsagt jobbhelg för mig, in i dushen nu, läsa en gnutta och sedan ner i säng!

Om en stund krokodil! (läs på engelska)

Details of a dead princeNågra utav mina senaste, "golv uplägg" eller "golv collage", vad kallar man det egentligen? Kommer inte på något bra namn just för stunden....hursom så är dessa fruktansvärt roliga att göra, sådär fint och prydligt på något vis :) Imorgon blir det bästa lunchen med kusinerna, jag ska gå loss!

From autumn to ashes
// cardigan - uniqlo // byxor - levis // linne - h&m // skor - converse //
//halsband - creativity // ringar - marknad // bälte - marknad //

Fruktansvärt jäkla underbart väder har vi fått idag! Och det sägs att de kommer hålla i sig stort sett hela veckan, gilla läget liksom! Man märkte verkligen hur alla man mötte och träffade på var på ett strålande humör, konstigt hur lite sol och värme kan göra :) Jag har sagt det förut och jag säger det igen, sol och värme du har varit sjukt saknad! Hejsan du!

Mustardly orangelyDen här läckra godingen fick följa med mig hem ifrån Göteborg i lördags. Hittade den hängandes inne på Carlings, och den verkligen skrek efter mig, kom och ta mig! Och det var precis vad jag gjorde, eller ja....jag betalade ju självklart för den. Lite oversize-aktig med en härlig senapsgul färg, jag är förälskad! Du kommer att bäras flitigt!

_____________________________Fairytale Freak__________________________

// byxor - humör // tröja - carlings // tisha - h&m // skor - converse // armband - vila //
// klocka - paul smith // halsband - unplugged // ringar - marknad, beijing //

Sista jobbdagen denna veckan, det är ju fredag! Jobbar dock kväll så helgen börjar inte riktigt förrän 22.15 för att vara väldigt exakt. Efteråt blir det att brumma upp till växjö med Mange för att sova över på universitetet. Vi ska nämligen race:a ner till Gbg i helgen med denny och förhoppningsvis Linnea :) Väl där ska vi träffa upp Alex som praktiserat där i drygt 5veckor nu på restaurang Fond( 1 michellin stjärna). Jag hoppas på kick-ass vistelse med lots of fun!

Hoppas ni får en alldeles förträfflig helg alla! Ses senare alligator(läs på engelska)

GroomingmagazineHej, ni hao, dzień dobry, hola, jó napot, ciào, osv osv!

Jag har fått äran till att vara med i Grooming Magazines profilintervju. Glad kille :)

Grooming Magazine är
en livsstilsmagasin för män med fokus på manlig hud- & kroppsvård. Här hittar du produkttips, nyheter i groominghyllan, dofter, prylar, stylingstips och effektiva problemlösare. Detta varvas med profilintervjuer med aktuella personer, mode- och stiltips, trendrapporter, shopping och mat. Klicka här för att komma till deras grymma sida och till intervjun!

Better a red face than a black heart

// byxor - pull&bear // tröja - kira // skor - converse // halsband - unplugged //
//armband & ringar - marknad, beijing // klocka - golden tower, beijing //

Jag gillar mitt rum,  stora fönster med fruktansvärt mycket ljus! Perfekt för att fånga dessa cozy säng bilder! ^^
Snart kommer älskade bror Mikael äntligen hem från sin långa vistelse(6mån) i kina! Den 18mars landar han och det ska bli grymt kul att få se honom igen! Han har redan gjrt beställningar i matvägar hos kära mamma, så matfest kommer det bli for sure! Haha x)

A quick visit to Otown
Lunch bjudning hos kära bror Joakim och Joanna, helt okej om du frågar mig! Det bjöds på grymmaste nötrullader med 3 sorterslök, egen plockad svamp och bacon inlindandes. Fetaste svartvinbärs sås, wokade grönsaker och kokt potatis.

Nu är det snart dags för Karatefyllan på 6an innan det är läggdags, kul!

Consequence of Sounds// skjorta - muji // linne - h&m // jeans - pull and bear // tröja - marknad //
// skor - hotwind // accessoarer - marknad //

Idag har man hunnit med att vakna hyfsat tidigt, njutit utav en härlig frukost ute i solen, hur bra?! Hade ett riktigt gitarr sug imorse och har hittat en ny låt som ska läras, en låt från en kantonesisk kungfu drama ifrån 1983, fett random jag vet, haha x)
Ska sedan iväg och möta upp Denny och Linnea, kanske några fler för en lunch, lördag idag också, skönt tycker jag! Nej nu ut i solen och plinka lite!

REENO - Hooded Pullover
Läcker myströja från märket REENO, jag bara dör på sådana här plagg, så snygga!