2013 - dröm i uppfyllelse

 


Detta året har varit ett väldigt viktigt år för mig och jag kan säga att 2013 är ett år jag aldrig kommer glömma.
Startskottet för min framtid avlossades, mitt livs största dröm gick i uppfyllelse(komma på vad jag vill bli när jag blir stor), en dröm som tog ca 5år att grubbla fram men som jag mer än gärna delar med mig utav.

2013 var på ingång och inte hade jag den blekaste aningen om vad detta året hade att erbjuda mig, inte ens i min vildaste fantasi hade jag kunnat ana att det skulle bli som det blev. Inte trodde väl jag att ett svårslaget år 2012 skulle kunna bräckas, men oj oj oj, så fel du hade lille Dennis!

Den 1:a januari 2013, var den första dagen på året, men även första dagen på min sjukt efterlängtade tjänstledighet. Fast besluten att befria mig ifrån mitt jobb på Konsum för att sedan försöka hitta min väg till en utbildning och framtid. 
En kort tid tillbaka hade jag nämligen fått reda på att jag kommit in på mina kurser som jag sökte till vårterminen. Min tanke var att genom att testa på lite strökurser kanske kunna hitta mitt intresse, att försöka finna den där dörren som vi alla letar efter. En dörr som helt oväntat faktiskt fanns där bakom hörnet.
Kurserna jag tog mig an var, Design, färg för tillämpad konst & Foto/digital bildredigering, lite skrämmande då det var ca 3år sedan sist man satt vid skolbänken. Detta resulterade i en förväntansfull och smått nervös Dennis.
Jag valde just dessa två kurser utifrån mina intressen, om det är något som du brinner för och älskar, varför inte försöka bli någonting eller utveckla och lära sig mer utav det? Chansen att verkligen få syssla med det du älskar i framtiden och leva på det blir ju självklart större. Obekant att ännu en gång sitta vid skolbänken förvisso men en riktigt härlig och rolig vårtermin väntade på mig, att lära sig en massa nytt och bekanta sig med nya härliga människor som dessutom delar samma intressen, win-win?!

Mitt under vårens studier var det dags att på riktigt försöka hitta en utbildning att söka till hösterminen. Någonstans från att ha rest och studerat utomlands(2011), jobbat på konsum (2011-2013) och studerat på universitetet hade jag äntligen efter 5år efter studenten en ganska(läs vädligt liten men tillräckligt stor) aning om vad jag innerst inne vill jobba med i framtiden. Jag började söka efter utbildningar och som en uppenbarelse fann jag en väldigt intressant utbildning med en beskrivning som stämde överrens med mina förväntningar till punkt och pricka, var detta ödet? Utbildningen var som gjord för mig. Inrednings- och butikskommunikation hette den och jag var fast besluten om att denna utbildningen ska jag komma in på.

För att komma in på denna utbildningen var man tvungen att klara 2st olika "delprover". Det första provet innebar att genom valfri teknik med bild försöka lösa 4st uppgifter som ges ut i form av ett arbetsprov. Efter detta så väntar en helvetiskt nervös period där du inväntar svar på ifall du blir antagen till nästa delmoment, prov nr 2.
Väl antagen till prov nr 2 så genomförs det intervjuer och ett sista urval väljs ut. 

Dessa moment skrämde mig och vid första anblick så kändes det som att uppgiften var way out of my league och jag tänkte, shit kommer jag verkligen klara av detta?
Aldrig att jag skulle förlåta mig själv om jag inte försökte, detta var ju trots allt utbildningen som jag väntat på under alla dessa år! Trots den skrämmande uppgift så hade jag klart för mig att jag skulle anstränga mig till det allra yttersta och dedikera all min kraft och tid på arbetet, att när jag lämnar in arbetsprovet veta och känna att jag inte hade kunnat göra bättre, att jag ansträngt mig till 100%.

Den 12e juni, fick jag hem ett brev från LNU som berättade att jag klarat av första momentet och en tid för en intervju var bokad. Mina tankar kring intervjun var väldigt lugna, det svåraste momentet var avklarat, nu väntar bara en liten intervju. Min filosofi, var bara dig själv, if its meant to be, its meant to be, mer kan du inte göra.
Den 28e juni var det dags för intervjun och den gick hur bra somhelst, så bra att jag blev accepterad till utbildningen. Bilfärden hem resulterade i sjukaste glädjeropen och tårar i ögonen med världens största lättnad! Nu var det dags att bara njuta av sommaren, söka efter lägenhet på campus och räkna ner skolstarten.
 
Första skolveckan innebar en helt fantastisk nollning, en väldigt onykter vecka fullt med aktiviteter fantastiska människor och nyfunna vänner! 3½ kurser är nu avklarade, teoretiska blandat med praktiska ämnen såsom grunder för gestaltning och grundläggande organisationsteori för att nämna två. Klassen jag har hamnat i består av 28 studenter och alla är helt underbara, känns som att vi alla blivit en liten familj. Alla speciella på sitt unika sätt, lite trasiga och knasiga helt enkelt!
Pricken över i:et så fick jag även under höstterminen ett efterlängtat butiksjobb på Snitz som säljer kläder för killar. Jag får vara delaktig i att hänga upp kläder och bygga skyltfönster, det är ett sjukt inspirerande jobb och jag suger åt mig allt och ser detta som en fantastisk chans att kunna utveckla mig själv inom butikskommunikations branschen.

Och på ett ögonblick är 2013 *knäpper fingrarna* snart över och det är dags att fokusera på 2014. 
 
Från det djupaste av mitt hjärta är jag evigt tacksam för att hela 2013 har gått min väg, allt jag har gjort och strävat efter har verkligen gått i uppfyllelse, det finns verkligen INGET att klaga på.
2013 har lärt mig en massa och har gjort mig ivsare(förhoppningsvis), hur stor och skrämmande en uppgift må vara, sålänge du har huvudet högt, fokuserar och anstränger dig till max och ger 100% så kan du klara av vad somhelst! Tro på dig själv, sträva efter utveckling och bli starkare.

Det allra viktigaste av allt är att jag vill TACKA er alla som under hela året visat mig er kärlek och enorma stöd. Allting ni har gjort för mig, jag tackar er med hela mitt hjärta, ni får inte glömma bort att även jag finns där för er med. Jag önskar alla er en förbannat grym 2014 och lova mig att våga, våga ta steget ut på nya upptäcksfärder och äventyr, att ni finner det ni söker!


Love, Dennis


 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 


 

Kusinreunion på Växjös absolut bästa restaurang!

Ikväll har det varit kusinreunion, den spenderades med högklassig mat och dryck på lätt Växjös bästa restaurang, jag talar självklart om Izakaya Moshi. Maten som serveras där är högklassig, en riktigt upplevelse för alla sinnen! Så efterlängtat att äntligen få ta det lugnt och hinna prata med alla kära kusiner som man inte träffat på år och dagar känns det som, ta igen all tid man har missat och bara spendera kvalitetstid med varandra!

Tack för ikväll alla, vilket jävla gäng vi är! Jag älskar er! <3
(Jag tror att en tradition precis har blivit skapad).

 


 

Nostalgi bildbomb på en magisk vandring i Kina


Idag saknar jag Kina, jag saknar den tiden där alla "måsten" var borta, där det enda problemet som fanns var beslutsångesten på vad man skulle beställa och äta ifrån menyn. Ta mig tillbaka!

Här kommer en stor bildbbomb ifrån en tidig vårdag i Kina, jag och några vänner packade våra väskor och begav oss ut på vandring under en hel dag, det klättrades på berg, gamla tempel och pagodas besöktes och det vandrades på kinesiska muren. Sjukt underbart!
 

Hur man kurerar sig efter en utekväll

Igår var det dags för årets sista Sivans(pumptömning) på Campus, sjukligt många människor och alla var riktigt taggade(inklusive mig själv). Hade en super förfest med de återstående (PIB:are)klasskamrater som var kvar på campus. Hets och stress lekar i kombination med alkohol har sina biverkningar, vilket jag verkligen verkligen fick känna på idag + jobba på Snitz på det.......men ändå lätt värt då det blev en fantastiskt grym utgång!

Precis som rubriken lyder, "Hur man kurerar sig efter en utekväll" kan svaras på en mängd olika sätt. Jag tänkte dock dela med mig om hur jag brukar göra, nämligen äta pannkakor. Works everytime!

Amerikanska Saffrans pannkakor med lönnsirap och grädde
 

Tentalättnad och matglädje

Har varit ganska så frånvarande de senaste dagarna från bloggen, anledningen är som jag nämnde i ett par föregående inlägg, en massa med tentaplugg. Så mycket information att bearbeta, massa begrepp och grundlagar hit och dit. Men den kursen är historia nu, förhoppningsvis! Tentan skrevs igår och alla i klassen var nervösa och man riktigt kände hur spända alla var. Skrivningen igår gick väldigt bra, kände mig säker på de allra flesta frågorna, ett godkänt verkar rimligt. Men det återstår att se, kan ha svarat hur galet somhelst!

Ska bli skönt att kunna komma tillbaka till "rutiner" igen, laga riktig mat, hinna umgås med lite vänner, jobba lite och allt annat som är härligt att syssla med! Nu är det dags för ett litet jobbpass nere på Snitz.

Ett utav mina största glädjen i livet är att tillbringa tid köket och har verkligen saknat tiden att få tillaga något riktigt att äta :)En skaldjurspasta i en krämig hummersås med en liten hint av saffran, toppat med basilika och en hasselsnöts olja.